Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ώρα της γης 3ο και τελευταίο


Η στιγμή που οι πολίτες όλου του κόσμου καλούμαστε να σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα πλησιάζει. Αν δείτε την αντίστροφη μέτρηση απομένουν δύο μέρες.

Οι απόψεις του κόσμου διίστανται και παρά το ότι σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, η χώρα μας βρίσκετε στην πρώτη θέση από πλευράς συμμετοχής φορέων στο θεσμό, υπάρχουν πολλοί που έχουν αντίθετη άποψη.


Ένας blogger στο bazz σχολιάζει την προτροπή σε εκατομμύρια ανθρώπους για να συμμετάσχουν στην ενέργεια αυτή.

από Spyros.Dovas (#)
Ισως τα εκατομμύρια θα έπρεπε να λάβουν σοββαρά υπόψιν ότι το δίκτυο της ηλεκτροδότησης δεν έχει buffers, δεν μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια και η τέχνη του να εξισσοροπείται η ζήτηση με την προσφορά είναι πολύ λεπτή. Μια "step" μεταβολή της κατανάλωσης πιθανότατα θα αναγκάσει την ΔΕΗ (μέσω ΔΕΣΜΗΕ) να σβήσει κάποιες μηχανές ή γραμμές παραγωγής, η επανεκκίνηση των οποίων πιθανότατα θα έχει πολλαπλάσια αρνητική επίδραση στο περιβάλλον από την όποια -αμελητέα- εξοικονόμηση ενέργειας από την πρωτοβουλία.


Κάποιος άλλος προτείνει ειρωνικά ένα πιο πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας.


από akindynos (#)
Σατανικότερη διαμαρτυρία θα ήταν να συνεννοηθούν μερικές εκατoντάδες εκατομμύρια να κρατήσουν την αναπνοή τους ταυτόχρονα για ένα λεπτό. Η συντονισμένη λαίμαργη εισπνοή και εκπνοή μετά το λεπτό μπορεί να προκαλούσε ακόμα και μετατόπιση του άξονα περιστροφής της γης. Αλλά ποιος τολμάει.

Εγώ πιστεύω πως η ενέργεια αυτή, λόγο της μαζικής συμμετοχής, θα ηχήσει στα αυτιά των κρατούντων σαν μια ομαδική κραυγή απόγνωσης, όλων αυτών που βλέπουν το κλίμα του πλανήτη να μεταβάλετε και οι φυσικές καταστροφές, που είναι επακόλουθο της μεταβολής αυτής, να διαδέχονται η μία την άλλη, απειλώντας τις ζωές και τις περιουσίες όλων.

Άν σήμερα καταστράφηκε το σπίτι του γείτονα σου, να είσαι σίγουρος ότι την άλλη φορά, θα έρθει η σειρά του δικού σου σπιτιού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

Το Αττικό πάρκο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά πάρκα για παιδιά και ενήλικες στην Ευρώπη. Θα το βρείτε στη Θέση Υαλού στα Σπάτα, Λεωφορειακή Γραμμή 319 ( Από το Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας). Χάρτη για το πως θα πάτε οδικώς με αυτοκίνητο δημοσιεύουμε παρακάτω.

Κάποτε στην Αθήνα οι μοναδικοί ζωολογικοί κήποι ήταν ο Εθνικός (Βασιλικός) Κήπος με ελάχιστα είδη και τό άλσος της Ν.Φιλαδέλφειας πού είχε δύο ψωραλέα λιοντάρια, καμήλες, ένα ζευγάρι λύκων και ένα αλεπούδων τα ζώα ήταν σε άθλια κατάσταση γιατί δεν τα φρόντιζε κανείς.


Το Μάιο του 2000 στα Σπάτα άρχισε να λειτουργεί το Αττικό ζωολογικό Πάρκο. Ένας μοντέρνος ζωολογικός κήπος 190 στρεμμάτων που ίδρυσε ο Zαν-Ζάκ Λεσουέρ.


Update 7/2013
Sunset Wednesdays


Μπορείτε να πάτε στις 18.30, όταν πέφτει ο ήλιος, από τις 24/7, καλοκαιρινή προσφορά μειωμένου εισιτηρίου τις Τετάρτες στο Αττικό Πάρκο: 11 ευρώ για όλους! Ξεκινήστε τη βόλτα σας από τους νεοαφιχθέντες και παιχνιδιάρηδες Μυρμηγκοφάγους, θαυμάστε τον Ακίντα -το …

Όταν πάγωσε ο Βόσπορος

Στις 24 Φεβρουαρίου 1954 οι άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησαν με μια έκπληξη. Κοιτάζοντας στο Βόσπορο είδαν ότι ήταν "σκεπασμένο" με κομμάτια πάγου και μίνι παγόβουνα:Μάλιστα, υπήρξαν σημεία(όπως μεταξύ Rumeli Kavagi-Poyrazkoy--ένα από τα πιο στενά σημεία
του Βοσπόρου) όπου άνθρωποι "πέρασαν περπατώντας απέναντι".

Τι είχε συμβεί; Ο Δούναβης μετέφερε μεγάλα κομμάτια πάγου στην Μαύρη Θάλασσα. Μέρος αυτών πέρασε τα στενά του Βοσπόρου. Οι ακτές σε Büyükdere, Çengelköy και Kanlıca γέμισαν πάγο. Αυτή η κατάσταση μέσες άκρες συνεχίστηκε έως το Μάρτιο.

Η θερμοκρασία είχε πέσει στους -6 βαθμούς. Η θαλάσσια συγκοινωνία σταμάτησε. Κι ένα Σοβιετικό πλοίο που βυθίστηκε.

Δε λέω, παλιότερα ήταν πιο δυνατοί οι χειμώνες στην Πόλη. Αλλά το να περάσω περπατώντας το Βόσπορο ξεπερνά κάθε φαντασία...

Ορισμένοι θα έχουν ακούσει από παππούδες γιαγιάδες για τον χειμώνα του 1929 στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα αρχές Μαρτίου πάλι θεάθηκαν κομμάτια πάγου, πάγωσε ο Κεράτιος, και στα…

Το Νιχώρι στο Βόσπορο (Yenikoy), Κωνσταντινούπολη.

Θα ξεκινήσω με το ποίημα του Καβάφη.

 "Το Νιχώρι" - Καβάφης
Ξένε, σαν δης ένα χωριό όπου γελάει η φύσις,
κ’ εις κάθε πλάτανο κοντά που κρύπτεται
 μια κόρη ωραία σαν το τριαντάφυλλο
— εκεί να σταματήσης· έφθασες, ξένε, στο Νιχώρι.

Κι όταν το βράδυ έλθη, αν βγης έξω να περπατήσης και βρης εμπρός σου καρυδιές,
στον δρόμο μη προχώρει του ταξιδιού σου πια.
Aλλού ποιον τόπο θα ζητήσης καλύτερον απ’ το Νιχώρι.

Τέτοια δροσιά δεν έχουνε αλλού στον κόσμο οι βρύσεις,
των λόφων του την αρχοντιά αλλού δεν έχουν όρη·
και με της γης την μυρωδιά μονάχα θα μεθύσης,
ολίγο αν μείνης στο Νιχώρι.

Την πρασινάδα που θα δης εκεί να μην ελπίσης που σ’ άλλο μέρος θα την βρης.
Aπ’ το βουνό θεώρει τους κάμπους κάτω και ειπέ πώς να μην αγαπήσης
αυτό μας το μικρό Νιχώρι.

Πως αγαπώ υπερβολές, ω ξένε, μη νομίσης.
Υπάρχουν τόποι εύφοροι πολλοί και καρποφόροι.
Πλην έχουν κάτι χωριστό, και συ θα ομολογήσης,
καρποί και άνθη στο Νιχώρι.

Εάν στης Κουμαριώτισσας της Παναγίας θελήσ…