26 Μαρ 2009

Η ώρα της γης 3ο και τελευταίο


Η στιγμή που οι πολίτες όλου του κόσμου καλούμαστε να σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα πλησιάζει. Αν δείτε την αντίστροφη μέτρηση απομένουν δύο μέρες.

Οι απόψεις του κόσμου διίστανται και παρά το ότι σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, η χώρα μας βρίσκετε στην πρώτη θέση από πλευράς συμμετοχής φορέων στο θεσμό, υπάρχουν πολλοί που έχουν αντίθετη άποψη.


Ένας blogger στο bazz σχολιάζει την προτροπή σε εκατομμύρια ανθρώπους για να συμμετάσχουν στην ενέργεια αυτή.

από Spyros.Dovas (#)
Ισως τα εκατομμύρια θα έπρεπε να λάβουν σοββαρά υπόψιν ότι το δίκτυο της ηλεκτροδότησης δεν έχει buffers, δεν μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια και η τέχνη του να εξισσοροπείται η ζήτηση με την προσφορά είναι πολύ λεπτή. Μια "step" μεταβολή της κατανάλωσης πιθανότατα θα αναγκάσει την ΔΕΗ (μέσω ΔΕΣΜΗΕ) να σβήσει κάποιες μηχανές ή γραμμές παραγωγής, η επανεκκίνηση των οποίων πιθανότατα θα έχει πολλαπλάσια αρνητική επίδραση στο περιβάλλον από την όποια -αμελητέα- εξοικονόμηση ενέργειας από την πρωτοβουλία.


Κάποιος άλλος προτείνει ειρωνικά ένα πιο πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας.


από akindynos (#)
Σατανικότερη διαμαρτυρία θα ήταν να συνεννοηθούν μερικές εκατoντάδες εκατομμύρια να κρατήσουν την αναπνοή τους ταυτόχρονα για ένα λεπτό. Η συντονισμένη λαίμαργη εισπνοή και εκπνοή μετά το λεπτό μπορεί να προκαλούσε ακόμα και μετατόπιση του άξονα περιστροφής της γης. Αλλά ποιος τολμάει.

Εγώ πιστεύω πως η ενέργεια αυτή, λόγο της μαζικής συμμετοχής, θα ηχήσει στα αυτιά των κρατούντων σαν μια ομαδική κραυγή απόγνωσης, όλων αυτών που βλέπουν το κλίμα του πλανήτη να μεταβάλετε και οι φυσικές καταστροφές, που είναι επακόλουθο της μεταβολής αυτής, να διαδέχονται η μία την άλλη, απειλώντας τις ζωές και τις περιουσίες όλων.

Άν σήμερα καταστράφηκε το σπίτι του γείτονα σου, να είσαι σίγουρος ότι την άλλη φορά, θα έρθει η σειρά του δικού σου σπιτιού.

1 σχόλιο: