29 Απρ 2009

Mutsugoto: Σας φερνει πιό κοντά(;) με το ταίρι σας

harts, άρθρο για το mutsugoto
Το Mutsugoto είναι μια ηλεκτρονική κατασκευή, που με τη βοήθεια υπολογιστών, ίντερνετ, συστήματος προβολής φωτός και φυσικά software, υπόσχεται να φέρει τα απομακρυσμένα ζευγάρια πιο κοντά με μια ιδιότυπη intimate επικοινωνία.

Ξεχάστε τα "άψυχα" email, SMS και chat.

Το σύστημα εγκαθίσταται στο φυσικό του χώρο, δηλαδή την κρεβατοκάμαρα και επιτρέπει στα ρομαντικά ζευγάρια να αλληλοσχεδιάζουν ο ένας στο σώμα του άλλου εξ' αποστάσεως. Έτσι επιτυγχάνεται μια ταυτόχρονη "στενή" επικοινωνία.

Τα άτομα που αποτελούν το ζευγάρι, ξαπλώνουν, ας πούμε ο ένας στο Τόκιο και η άλλη στην Αθήνα, φορώντας ένα δακτυλίδι που ενεργοποιείται με την αφή. Υπάρχει τοποθετημένη ειδική κάμερα πάνω από το κρεββάτι που παρακολουθεί τις κινήσεις του χεριού με το δακτυλίδι.

Έτσι, ένα ειδικό σύστημα προβολής φωτός ζωγραφίζει ακολουθώντας τις κινήσεις του χεριού. Αυτό αναμεταδίδεται φυσικά στο άλλο άτομο. Αν ακολουθήσεις τις ίδιες ακριβώς κινήσεις και οι φωτεινές γραμμές των 2 συμπέσουν, αυτές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλάζοντας χρώμα και επιβεβαιώνοντας τον συγχρονισμό του ζευγαριού.

Είναι δύσκολο να το εξηγήσει κανείς γιαυτό δείτε παρακάτω το βίντεο.

Ένας Έλληνας, ο Στέφανος Αγαμανώλης (Stefan Agamanolis) και οι Tomoko Hayashi, Matthew Karau βρίσκονται πίσω από το πρότζεκτ.


Το Mutsugoto φαίνεται ότι ξεκίνησε σαν πρότζεκτ του Media Lab Europe - M.I.T.



Πηγές
Αντέννα δελτίο ειδήσεων των 8
Distance Lab
image







licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License

7 σχόλια:

  1. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και η απόσταση αντί να μικραίνει όλο και μεγαλώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @fotini @Συνοδοιπόρος
    Να το δούμε το ποτήρι μισο-γεμάτο. Είναι τεχνολογικό επίτευγμα έλληνα, που μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές εφαρμογές. Από το Media Lab ξεκίνησαν πολλά πρότζεκτ, που οδήγησαν σε πράγματα που χρησιμοποιούμε σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν κινδυνεύεις απ'το aids
    ούτε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες μπορεί να πουλήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @m.blanco γλυτώνεις από AIDS αλλά όχι από τη γρίππη των χοίρων. Μη χείρων βέλτιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. xalki, εγώ εξετάζω το επίτευγμα από την ανθρώπινή του πλευρά, ως αποτέλεσμα. Ως τεχνολογικό άλμα μπορεί να είναι ό,τι είναι και αν εφαρμοστεί σε κάτι που θα βοηθήσει μπορεί να είναι άριστο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η εφαρμογή του αναφέρεται στις ανθρώπινες σχέσεις, όπου δεν προσφέρει καμία ποιοτική βελτίωση, το αντίθετο θα έλεγα.
    Όσο για το ότι το έφτιαξε Έλληνας, δεν μου αλλάζει κάτι στο πώς βλέπω το ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σύνθετο δεν είναι;Ασε που με την φαντασία πετυχαίνεις περισσότερα.Καλη πρωτομαγιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή