Λιακόνι, ένα σπάνιο ερπετό στη Λ. Ποσειδώνος

Ένα παράξενο ερπετό συνάντησα χθες στη Λ Ποσειδώνος από τη πλευρά της θάλασσας. Έμοιαζε με σαύρα αλλά προχωρούσε σα φίδι, κάτι σα φίδι με πόδια.

Πρώτη φορά είδα κάτι παρόμοιο, προσπαθούσε χωρίς να τα καταφέρει να ανέβει σε ένα μικρό πεζούλι 40 cm, το φωτογράφισα μάλιστα με το κινητό μου.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακάλυψα ότι το ερπετό που είδα είναι ένα Λιακόνι το είδος αυτό ζει στην Ελλάδα στη Μάλτα και στη βόρεια Αφρική.

Μάλιστα διάβασα ότι υπάρχει στον κόσμο η λαθεμένη εντύπωση πως το ερπετό αυτό είναι δηλητηριώδες και τα εξοντώνουν όταν τα συναντούν, γι αυτό και κοντεύουν να εξαφανιστούν.
λιακόνι στην Ποσιδώνως
Για να πω την αλήθεια μόλις το είδα και γώ το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως αυτό το ερπετό μοιάζει δηλητηριώδες.

Το ερπετό αυτό απαντάτε κυρίως στην Κρήτη και στα νησιά, σε ένα Κρητικό blog διάβασα, Τον γείτονα μου εδάγκασε οψές ένα λιακόνι και το λιακόνι εψόφησε και ο γείτονας ακόμη.

Στην Αθήνα εκτός από γάτες, σκύλους, ποντίκια, περιστέρια, σπουργίτια και ένα δυο είδη πουλιών ακόμα, υπάρχουν κοινές σαύρες και σαμιαμίδια και χελώνες. Από ότι φαίνεται όμως υπάρχουν και άλλα σε μικρότερους αριθμούς. Είχα δει στο καβούρι σε ένα φανάρι ψόφιο σκαντζόχοιρο και τώρα ένα λιακόνι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

GMail: Πως στέλνω φωτογραφίες/video με email

Πάργα