29 Αυγ 2009

Άγνωστη Ελλάδα: Πολυλίμνιο Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία 32 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα βρίσκεται το Πολυλίμνιο.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια μόνο οι κτηνοτρόφοι και οι λιγοστοί κάτοικοι των γύρω χωριών γνώριζαν αυτόν τον εκπληκτικής ομορφιάς τόπο. Στην κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Βουφράδος
ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν καταρράκτες, όπως αυτόν της Κάδης που βλέπετε στη φωτογραφία.

Περπατώντας ένα μικρό διαμορφωμένο μονοπάτι για 5 λεπτά και περνώντας μέσα από πυκνή βλάστηση και με τη βοήθεια γραφικών ξύλινων γεφυριών, θα βρεθείτε σε ένα κρυφό παράδεισο από μικρές λίμνες και καταρράκτες, περικυκλωμένους από ελαιώνες και αμπέλια. 15 λίμνες με διάφορα περίεργα ονόματα όπως Μαυρολίμνα, Κάδη, Καδούλα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας, καλά κρυμμένες για πολλά χρόνια.

Μπορείτε να κολυμπήσετε στις λίμνες να κάνετε πεζοπορία διασχίζοντας το φαράγγι και να ακούσετε από τους ντόπιους τις ιστορίες για το πως πήρε το όνομα της η κάθε λίμνη.



Η πρόσβαση είναι εύκολη καθώς βρίσκεται μεταξύ Πύλου και Μεσσήνης.Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε τον τοπικό δρόμο που συνδέει τις δυο πόλεις.Στο ενδιάμεσο και πιο συγκεκριμένα στην κοινότητα Καζάρμα υπάρχει πινακίδα που οδηγεί στην κοινότητα Χαραυγή.

πηγή wikipedia

2 σχόλια:

  1. Αμα γινει γνωστος ο τοπος,θα πλακωσουν εκει ολα τα βλαχαδερα με τα 4χ4 και θα γινει παλι ο χαμος.Τελικα στην ιστορια,η δευτερη μετα των Δωριεων καθοδος και η πιο επιζημια,ηταν αυτη των βλαχων.Πολυ τραχανοπλαγια ρε παιδι μου.Αφηστε και κανενα μερος ελευθερο και ησυχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Βουφράδος" κατεχωρήθη στο φάκελο εκδρομές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή