Μαντί - Συνταγή από Καππαδοκία

Εγκαινιάζοντας την ενότητα συνταγές(Πολίτικες, Μικρασιατικές) έχουμε σήμερα το μαντί. Το μαντί όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μου που ήταν από την Καππαδοκία(περιοχή Ιντζέσου).

Θα παρατηρήσετε ότι σε αντίθεση με τις συνταγές μαντί που βλέπουμε στο ίντερνετ έχουμε κάποιες βασικές διαφορές στο σερβίρισμα.

Καλή όρεξη.

Υλικά
 
Μισό κιλό κιμά
2 κρεμμύδια
λίγο λάδι αλάτι πιπέρι

Για τη ζύμη

1 αλεύρι
λίγο αλάτι
χλιαρό νερό

Για σερβίρισμα

1 γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο
βούτυρο, 1 μεγάλο κρεμμύδι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Ανακατώνουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε χλιαρό νερό σιγά σιγά έως ότου η ζύμη να μην κολλάει στα δάκτυλα μας,Ανοίγουμε φύλο και στη συνέχεια το κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι και αφήνουμε να βράσει.

Βάζουμε σε κάθε ζύμη λίγο κιμά και την κλείνουμε σαν τριγωνακι,οταν τα γεμίσουμε όλα τα τετραγωνάκια τότε τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει περίπου για 15 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το γιαούρτι τρίβοντας μέσα τα σκόρδα και προσθέτοντας λιγο αλάτι.

Βάζουμε σε ενα κατσαρολακι το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμυδι(αφού το κόψουμε σε πολύ μικρούς κύβους) μέχρι να ξεροψηθεί και τοτε βάζουμε κόκκινο καυτερό πιπέρι.

 Σερβίρουμε τα μαντι με τρυπητή κουτάλα σε βαθύ πιάτο και βάζουμε από πάνω πρώτα το γιαούρτι και έπειτα το βούτυρο με το κρεμμύδι.

Αν βάλουμε στον κιμά κόκκινο πιπέρι και λίγο κύμινο θα δώσει ελαφρώς πικάντικη νοστιμιά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Νιχώρι στο Βόσπορο (Yenikoy), Κωνσταντινούπολη.

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

Όταν πάγωσε ο Βόσπορος