Το Ακρωτήρι του Φόβου με Robert de Niro (το θρίλερ Cape Fear)

Το Ακρωτήρι του Φόβου (1991) είναι ένα πολύ καλό θρίλερ που γύρισε ο Martin Scorcese με πρωταγωνιστές τους Nick Nolte, Robert de Niro, Jessica Lange, Juliette Lewis και άλλους.

Η ταινία είναι remake της ομώνυμης ταινίας του 1962 με τους Robert Mitchum, Gregory Peck. Αυτοί οι δυο μεγάλοι ηθοποιοί παίζουν και στη ταινία του 1991, προφανώς σε άλλους ρόλους.Η υπόθεση


Ο Sam Browden(Nick Nolte), πρώην δημόσιος συνήγορος της Atlanta, τώρα πλέον δικηγορεί ιδιωτικά στην ήσυχη πόλη New Essex της Βόρειας Καρολίνας. Ο Max Cady(Robert de Niro) είναι πρώην πελάτης που ο Browden υπερασπίσθηκε στην Ατλάντα. Ο Cady που δικαζόταν για το βιασμό μιας γυναίκας ήταν τότε αγράμματος και ανίκανος να διαβάσει μια έκθεση που ο Bowden δεν κατέθεσε στο δικαστήριο, όπου αναφερόταν ότι η γυναίκα αυτή ήταν "ελαφρών ηθών". Αν αποκαλυπτόταν το περιεχόμενο της έκθεσης, ίσως ο Ccady να τη γλίτωνε με ελαφρύτερη ποινή.

Έτσι, μετά την αποφυλάκιση του ο Cady αρχίζει να κυνηγά τον Bowden και την οικογένεια του.

Ο Scorcese κράτησε την ορίτζιναλ μουσική του Bernard Herrmann από το έργο του 1962.

Η ταινία ήταν εμπορική επιτυχία που ήρθε για τον Scorcese μετά την επιτυχημένη ταινία Goodfellas της προηγούμενης χρονιάς(1990).

Ο Ντε Νίρο κατά τα γυρίσματα, γυμναζόταν 5 ώρες την ημέρα, και το αποτέλεσμα φαίνεται είναι αλήθεια στην ταινία.

Η ταινία προτάθηκε για διάφορα γνωστά βραβεία, μεταξύ αυτών και για Oscar Α' ανδρικού ρόλου , Oscar Β' γυναικείου ρόλου αλλά δεν τα πήρε.Και η ορίτζιναλ παραγωγή(1962) με τους Gregory Peck, Robert Micham:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cape_Fear_%281991_film%29
http://movies.nytimes.com/movie/review?_r=2&res=9D0CEED9113FF933A25752C1A967958260
http://movies.yahoo.com/movie/1800168210/cast
http://www.imdb.com/title/tt0101540/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

GMail: Πως στέλνω φωτογραφίες/video με email

Πάργα