Εγκαίνια για τη Σπηλιά του Δράκου στην Καστοριά

Η σπηλιά του δράκου στην Καστοριά, το πιο σύγχρονο σπήλαιο των Βαλκανίων όπως υποστηρίζει ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Τσαμίσης εγκαινιάζεται σήμερα 29 Δεκεμβρίου, από τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

11 χρόνια κράτησαν τα έργα για την αξιοποίηση της σπηλιάς του δράκου, εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα συστήματα ανακύκλωσης του αέρα, με ηλεκτρονικό σύστημα που ελέγχει τη μετακίνηση των βράχων στο εσωτερικό της ώστε να υπάρχει ανά πάσα στιγμή ενημέρωση για τις όποιες γεωλογικές μεταβολές ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για τους επισκέπτες. Επιτρέπεται η είσοδος σε ομάδες μέχρι 12 ατόμων ώστε να αναπληρώνεται ο αέρας στο εσωτερικό του σπηλαίου.

Πλωτή γέφυρα από την οποία μπορεί κανείς να δει τις επτά λίμνες που υπάρχουν μέσα στη σπηλιά, μοναδική στην Ελλάδα με λίμνες γλυκού νερού. Ειδικές διαδρομές εκπληκτικής ομορφιάς κατασκευάστηκαν στη σπηλιά που πήρε το όνομα της από την είσοδό της που έχει τη μορφή στόματος δράκου.

Μέσα στη σπηλιά ανακαλύφθηκαν οστά αρκούδας των σπηλαίων η ηλικία των οποίων εκτιμάται σε 10.000 χρόνια. Το σπήλαιο συγκοινωνεί υπογείως με τη λίμνη της Καστοριάς.

Πηγή - φωτογραφία

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

GMail: Πως στέλνω φωτογραφίες/video με email

Πάργα