4 Ιαν 2010

Οι 4 καλύτεροι δωρεάν media players


Στο άρθρο αυτό θα αναφέρω 4 media players για Windows που παίζουν σχεδόν όλα τα ήδη βίντεο στον υπολογιστή σας και υπότιτλους.








Οι players αυτοί είναι:

VLC Media Player


Πασίγνωστος, αξιόπιστος, open source δωρεάν player που παίζει μεγάλη γκάμα audio/video όπως avi, wmv, mpg, mp3,ogg, mkv, mp4, MOV, 3gp, flv, DVD, VCD κλπ κλπ(βλ. λίστα για όλα τα Λ.Σ.) χωρίς να χρειαστεί τίποτα codecs..

Έχει σπαρτιάτικη εμφάνιση, αλλά αυτό αλλάζει με διάφορα skin. Έχει καλή υποστήριξη για υποτίτλους .srt, sub κλπ Αν ο υπότιτλος έχει ακριβώς το ίδιο όνομα με το βίντεο που θα δείτε και είναι στον ίδιο φάκελο, τον παίζει αυτόματα. Αλλιώς, όταν ξεκινήσετε τον VLC, αντί media > open, cick media, advanced open. Εκεί πρώτα επιλέγετε το βίντεο, και μετά τον υπότιτλο. Από Tools>Preferences -encoding μπορείτε αν δεν σας δείχνει τα ελληνικά σωστά να επιλέξετε greek. Εκει μπορείτε να αλλάξετε και το μέγεθος των γραμμάτων.

Για να παίξετε DVD, VCD, audio cd επιλέξτε media > open disc και επιλέξτε ανάλογα. Για να δείτε δωρεάν τηλεόραση ή να ακούσετε ραδιόφωνα media > services discovery.

Μπορεί και παίζει ζιπαρισμένα αρχεία κατευθείαν, αν και δεν το δοκίμασα. Παίζει χαλασμένα ή μισά avi.

VLC Documentation(help)

GOM Player


Κι αυτός ο player παίζει πάρα πολλά ήδη αρχείων. Είναι freeware. Είναι πρώτη δύναμη στη τεχνολογική υπερδύναμη Νότο Κορέα και Ασία και ανερχόμενη αλλού. Η ευκολία χρήσης ορισμένων ρυθμίσεων, όπως συγχρονισμός υποτίτλων, φωτινότητα κλπ είναι στα θετικά του. Αν τύχει κάποιο αρχείο να μην μπορεί να το παίζει ψάχνει για κατάλληλο codec.

Media Player Classic-Home Cinema


Μικρό σε μέγεθος, με χαμηλή κατανάλωση μνήμης, γρήγορο. Υποστηρίζει WAV, WMA, MP3, OGG, SND, AU, AIF, AIFC, AIFF, MIDI, MPEG, MPG, MP2, VOB, AC3, DTS, ASX, M3U, PLS, WAX, ASF, WM, WMA, WMV, AVI, CDA, JPEG, JPG, GIF, PNG, BMP, D2V, MP4, SWF, MOV, QT, FLV. δείτε και home cinema. υΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙ ΥΠΌΤΙΤΛΟΥς. Open source.

SMPLAYER


Ο player αυτός, ουμάται σε ποιο σημείο διακόψατε την ταινία και όταν επανέλθετε ξεκινά από κείνο το σημείο. Παίζει avi, mkv, ogm, mpeg, vob, 3gp, asf, mov, wmv, mp3, ogg, DVD κλπ. Υποστηρίζει υπότιτλους και μπορείτε να βάλετε έγγχρωμους να τους συγχρονίσετε. Δείτε κι εδώ για όλες τις ικανότητες του.

Διαβάστε ένα άρθρο μου στο Sotostips για το τι είναι τα αρχεία .avi, γιατί όλα τα avi δεν είναι ίδια και ποια η διαφορά τους με τα αρχεία .divx




licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License.

1 σχόλιο: