Τα δασικά χωριά (κατάλογος)

Όταν λέμε δασικό χωριό μιλάμε για μία ήπια τουριστική εγκατάσταση μέσα σε δάσος που αποτελείται από ξενώνες φτιαγμένους από ξυλεία, χώρους άθλησης και μονοπάτια που διασχίζουν το δάσος, συνήθως άλογα για ιππασία, ποδήλατα βουνού, καφέ, εστιατόρια κτλ

Κέδρος
Τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται συνεχώς νέα δασικά χωριά.

Το δασικό χωριό Παγγαίου περιβάλλεται από δασώδη έκταση 40 στρεμμάτων, βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές όρους Παγγαίου, κοντά στη Καβάλα. Εκεί κατά τη μυθολογία ζούσε ο Ορφέας και λατρευόταν ο Διόνυσος. Λειτουργεί από το 1997. Δραστηριότητες: παρά πέντε, ιππασία, ποδήλατο βουνού, πεζοπορία.
(Δυστυχώς έχουμε ακούσει παράπονα για το χωριό αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να το αναφέρουμε, ελπίζω να έχει βελτιωθεί).

Το δασικό χωριό Κέδρος στο χωριό Καταρράκτης, στα Τζουμέρκα. Ένας τουριστικός οικισμός από 20 ξύλινα σπίτια, που εκτείνεται σε μία καταπράσινη έκταση 45 στρεμμάτων και σε υψόμετρο 920μ. Δραστηριότητες trekking στα Τζουμέρκα,rafting στον Άραχθο και τον Καλαρρύτικο, ιππασία, rappel, τοξοβολία. Πληροφορίες και κρατήσεις :  τηλεφωνικά (2685031791, 2685100001) ή με e-mail (info@kedrosmountainresort.gr )

To δασικό χωριό στα Ανω Δολιανά Αρκαδίας βρίσκεται σε υψόμετρο 1.180 μέτρα, στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα. Αποτελείται από 20 ξύλινα 'σπιτάκια', σε έκταση 30 στρεμμάτων. Δραστηριότητες: ιππασία, ποδήλατο βουνού, τοξοβολία, 4χ4.  Κρατήσεις - πληροφορίες : τηλ.2710 222194, 6978 971575.  Οι τιμές για ένα σπιτάκι (σαλέ) ξεκινούν απο τα 96 ευρώ.

Το Δασικό χωριό Δρυάδες βρίσκεται σε απόσταση 37 χιλιομέτρων από την πόλη της Καρδίτσας, στις Νοτιοανατολικές πλαγιές της Πίνδου. Οι Δρυάδες νύμφες της Ελληνικής μυθολογίας, οι οποίες διάλεγαν πάντα το ωραιότερο σημείο ενός δάσους για να στήσουν το χορό τους. Καταπληκτικό τοπίο με μοναδική χλωρίδα και πανίδα, πολλά αξιοθέατα όπως μουσείο υδροκίνησης, λίμνη Πλαστήρα κτλ. Λειτουργεί από το 2001.  Επικοινωνία: 2441100323, 6932406678.

Δασικό χωριό Λειβαδάκι στη Φθιώτιδα. Χτισμένο στους πρόποδες του Βελουχιού βρίσκεται σε ένα τοπίο που είναι μέσα σε αλπικά λιβάδια, ανάμεσα σε πανύψηλα έλατα και καστανιές. Δραστηριότητες: πεζοπορία, ιππασία, τοξοβολία, ποδήλατο βουνού κ.α.  E-mail: info@livadaki.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας/fax: 2236091040

Δασικό χωριό Προσήλιου νομού Φωκίδας. Βρίσκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα βουνά της Ελλάδας, την Γκιώνα και συγκεκριμένα στην Καψίτσα.

Δασικό χωριό Παπάδων στην Εύβοια κοντά στα Βασιλικά. Ένα από τα πιο κατάλληλα για οικογένειες με μικρά παιδιά. Mε το δάσος της Κερασιάς , τους καταρράκτες του Δρυμώνα και τη πλούσια ιστορική παράδοση του τόπου.

Δασικό χωριό Ερύμανθος στην Σταυρούπολη του νομού Ξάνθης σε υψόμετρο 1350 μέτρων με 12 πανέμορφα σπιτάκια 65 τετραγωνικών.. Κοντά στους περίφημους καταρράχτες του Λειβαδίτη. Λειτουργεί από το 2002.

Δασικό χωριό Μεγάλης Κάψης Το Δασικό χωριό Καψίτσα, στη Μεγάλη Κάψη είναι φτιαγμένο από ξύλινα σπίτια μέσα σε δάσος από έλατα και δρυς. Δραστηριότητες:πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, τοξοβολία. Είναι εύκολα προσβάσιμο από τον κεντρικό δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα δασικά χωριά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

GMail: Πως στέλνω φωτογραφίες/video με email

Πάργα