5 Φεβ 2010

Mad Max


Με την ταινία Mad Max, το 1979, άρχισε να γίνεται γνωστός στο κοινό ο Μελ Γκίμπσον.

Η πρώτη αυτή ταινία, ήταν μια Αυστραλέζικη παραγωγή που αναφέρεται σε μια κοινωνία υπό κατάρρευση που συμμορίες μηχανόβιων μάχονται με αστυνομικούς δρόμων ταχείας κυκλοφορίας στην Αυστραλιανή ύπαιθρο. Ταινία με χαμηλό μπάτζετ που όμως είχε οικονομική επιτυχία. Στις ΗΠΑ η φωνή του Γκίμπσον ντουμπλαρίστηκε γιατί πίστευαν πως δεν θα άρεσε η προφορά του.

Το 1981 όμως με το Mad Max 2 The road warrior και το 1985 με το Μad Max 3 Beyond thanderdome (Το βασίλειο του κεραυνού) που συμπρωταγωνιστεί η Tina Turner, συμπληρώθηκε μια τριλογία που άφησε εποχή στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Κάτι σαν τον άρχοντα των δαχτυλιδιών της δεκαετίας του 80.


Μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ταινίας έχει μεσολαβήσει πυρηνική καταστροφή και ο πρωταγωνιστής (Μελ Γκίπσον) είναι ένας μοναχικός τυχοδιώκτης που προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα άγριο κόσμο γεμάτο συμμορίες πανκ που σκοτώνουν για ένα ποτήρι νερό ή ένα γαλόνι βενζίνη.

Mad Max online

Τις ταινίες τις σκηνοθέτησε ο George Miller.

Παίζουν

MAD MAX 1

Mel Gibson, Steve Bisley, Joanne Samuel, Tim Burns, Hugh Keays- Byrne.

MAD MAX 2

Mel Gibson, Michael Preston, Bruce Spence, Vernon Wells, Virginia Hey, Kjel Nielsen, Emil Minty.

MAD MAX 3

Mel Gibson, Tina Turner, Bruce Spence, Robert Grube.


MAD MAX 4


Εδώ και λίγα χρόνια γυρίζεται το Mad Max 4 Fury Road. Όπως λέει το γνωστό IMDB η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τη Ρωσία το 2011.









1 σχόλιο:

  1. Tα Mad Max 1 και 2 κατά τη γνώμη μου είναι τα καλύτερα. Το 3 εκτός από το τραγούδι της Tina Turner δεν έλεγε και πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή