Επιτέλους κατάργηση βίζας για ΗΠΑ!

Ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή για την κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες που επιθυμούν να επισκεφτούν τις ΗΠΑ.

Στη σημερινή συνάντηση Παπανδρέου με τον Πρόεδρο Ομπάμα κρυβόταν και μια έκπληξη. Η κατάργηση της βίζας, επιτέλους! Είχαμε γράψει για το νομοσχέδιο για την κατάργηση της βίζας από Η.Π.Α για Έλληνες πριν μερικούς μήνες..

"Η απόφαση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία" δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το Visa Waiver Program(VWP) προβλέπει και επιτρέπει σε πολίτες ορισμένων χωρών να ταξιδέψουν και να παραμείνουν στις ΗΠΑ κάτω από 90 μέρες χωρίς βίζα, αν κατέχουν e-passport(ηλεκτρονικό διαβατήριο) και έχουν "εγκριθεί" από το Electronic System for Travel Authorization (ESTA.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από τις πρώτες 15 χώρες που δημιούργησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση που ακόμα οι πολίτες της για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ χρειάζονται βίζα, ενώ από τον Ιανουάριο του 2009 ακόμα και οι νεοεισαχθείσες χώρες όπως η Τσεχία, η Εσθονία, η Ουγγαρία, η Λάτβια, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Σλοβακία, ακόμα και η Κορέα δεν χρειάζονται βίζα.

Flash UPDATE: Το Αμερικανικό Department of Homeland Security εξέδωσε επίσημηανακοίνωση στην ιστοσελίδα του για κατάργηση της βίζας σε Έλληνες και αποδοχή της Ελλάδος στο Visa Waiver Program. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα προαπαιτούμενα για εισδοχή στο Visa Waiver Program, δηλαδή αυξημένη εγρήγορση και συνεργασία για θέματα κλειδιά όπως μέτρα ασφάλειας και συνεργασία με "ανταλλαγή πληροφοριών", γρήγορη ενημέρωση για κλεμμένα διαβατήρια. Οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν για 90 μέρες στις Η.Π.Α χωρίς βίζα. Περισσότερα στην επίσημη αυτή ιστοσελίδα του DHS

Update 2: Στη ΝΕΤ αναφέρουν ότι "θα χρειαστούν 30 μέρες" για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να τεθεί σε εφαρμογή η κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Αμερική("από 9 Απριλίου και μετά;").

ΝΕΤ
Ειναι (Α)δυνατον

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

GMail: Πως στέλνω φωτογραφίες/video με email

Πάργα