20 Απρ 2010

Για το ρεκόρ Γκίνες ο Στέλιος Βάσκος

Ο Παλαίμαχος ποδηλάτης της ΑΕΚ Στέλιος Βάσκος που μαζί με τον συναθλητή του Λουλούκο, άφησαν εποχή τη δεκαετία του 80 στην ποδηλασία δρόμου, θα δοκιμάσει να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες στην ποδηλασία χωρίς στάση.

Η αγάπη του Στέλιου Βάσκου για το ποδήλατο τον κάνει να αψηφήσει τους κινδύνους και να δοκιμάσει το εγχείρημα στα 58 του χρόνια για τρίτη φορά. Το 2009 στο 1300 χιλιόμετρο και μετά από 53 ώρες συνεχούς ποδηλασίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί 5 μέρες για να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Την απόσταση των 1600 χιλιομέτρων, Ελλάδα - Βουλγαρία - Τουρκία -Ελλάδα σε 60 ώρες πάνω στο ποδήλατο χωρίς στάση. Ο πόνος, η σωματική εξάντληση, η αϋπνία, η πολύωρη μονοτονία επάνω στην άσφαλτο, το ψυχολογικό στρες και οι καιρικές συνθήκες αποτελούν την γενική μορφή των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει. Επίσης η υδροποσία, η τροφοδοσία, οι σωματικές ανάγκες και όποιες ιατρικές παρεμβάσεις προκύψουν θα γίνονται πάνω στο ποδήλατο εν κινήσει.

Για τις ανάγκες της ποδηλατοδρομίας θα υπάρξει συνοδευτική αποστολή αποτελούμενη από 20 εθελοντές, ένα μικρό λεωφορείο του Δήμου Τρικκαίων, 4 αυτοκίνητα των χορηγών 1 αυτοκίνητο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, 1 ασθενοφόρο και 2 περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εκκίνηση της κούρσας θα γίνει στις 3 Ιουνίου 2010 ημέρα Πέμπτη 12πμ, στο δημαρχείο των Τρικάλων.

Το εγχείρημα αυτό γίνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

update: Παρασκευή τις 2.15 τα ξημερώματα πέρασε το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα με κατεύθυνση την Σόφια Βουλγαρίας, ο Τρικαλινός ποδηλάτης Στέλιος Βάσκος. Η υγεία του ήταν σε εξαιρετική κατάσταση.

Με καθυστέρηση μιας ημέρας, τέσσερα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής έφτασε στο Δημαρχείο Τρικάλων. Πάλεψε κόντρα στις φυσικές ανθρώπινες αντοχές αλλά και στα φυσικά καιρικά φαινόμενα, που τον λύγισαν χθες το βράδυ 80 χλμ έξω από την Θεσσαλονίκη. Αυτό όμως απλά καθυστέρησε την προσπάθεια του Τρικαλινού ποδηλάτη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα μέσα σε αποθέωση στο Δημαρχείο.

Το χρυσό μετάλλιο της πόλης που του απένειμε ο Δήμαρχος της πόλης Μιχάλης Ταμήλος, και μια ανθοδέσμη από τη σύζυγο του κέρδισε ο Στέλιος Βάσκος, μαζί με τον θαυμασμό όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου