Ο τελευταίος των Μοϊκανών (The last of the Mohicans)

Αυτή τη καταπληκτική ταινία με το Ντάνιελ Ντεί Λιούις και την υπέροχη βραβευμένη με όσκαρ μουσική, σας προτείνουμε σήμερα.

Το σενάριο είναι διασκευή της ομώνυμης ιστορικής νουβέλας του Τζέιμς Κούπερ (James Fenimor Cooper) που εκδόθηκε το 1826.

Η ιστορία εξελίσσεται το 1757 κατά τη διάρκεια του επταετούς πολέμου μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας για τον έλεγχο των αποικιών της Βορείου Αμερικής. Ένας ινδιάνος ο "Μάγκουα" θέλει να εκδικηθεί έναν Άγγλο διοικητή βασανίζοντας και σκοτώνοντας τις κόρες του. Εδώ μπαίνει ο ήρωας Ντ Ντ Λιούις που μαζί με τον θετό του πατέρα τον "Τσίνκατσουκ" τον τελευταίο αρχηγό της φυλής των Μοϊκανών και τον γιό του τον "Ούνκας" προσπαθούν να σώσουν τις δύο κοπέλες...

Η πολύ καλή σκηνοθεσία σε συνδυασμό με τη μουσική και τη φωτογραφία του Dante Spinotti, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που μένει αξέχαστη.

Σκηνοθεσία από τον Michael Mann ο οποίος έκανε και τη διασκευή του σεναρίου μαζί με τον Christopher Crowe.

Μουσική: Randy Edelman, Trevor Jones, Daniel Lanois

Πρωταγωνιστούν Daniel Day-Lewis, Madeleine Stowe, Wes Studi, Russell Means
Eric Schweig, Steven Waddington, Jodhi May


Ο τελευταίος των Μοϊκανών έχει γυριστεί το 1920 από τον Wallace Beery, το 1932 από τον Harry Carey και το 1936 από τον Randolph Scott.Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

GMail: Πως στέλνω φωτογραφίες/video με email

Πάργα