Αερόστατο "μετρά" τη μόλυνση στο Παρίσι

Ένα γιγάντιο αερόστατο γεμισμένο με Ήλιον, με την ονομασία air Paris, πετά πάνω από το πάρκο Αντρέ Σιτροέν στο Παρίσι(στα 150m). Αρχικά το γιγάντιο αερόστατο προοριζόταν για τουριστική ατραξιόν, ωστόσο πριν από δύο χρόνια οι χειριστές του σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως περιβαλλοντικό δείκτη.

Όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή το αερόστατο, που φτάνει σε ύψος τα 32 μέτρα και σε πλάτος τα 22, φωτίζει σε πράσινο χρώμα. Όταν αντίθετα τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι υψηλά, τότε το χρώμα γίνεται κόκκινο . Όταν όμως η ατμόσφαιρα δεν είναι πολύ καθαρή, αλλά ούτε και πολύ μολυσμένη, τότε το εντυπωσιακό αυτό αερόστατο λάμπει σε πορτοκαλί χρώμα.

Το αερόστατο, προφανώς ασύρματα, λαμβάνει τα δεδομένα που μαζεύονται από εκατοντάδες αισθητήρες στο Παρίσι που μετράνε επίπεδα διοξειδίου του αζώτου, όζοντος και σωματιδίων.

Σε πολλά σημεία της πόλης μάλιστα έχουν τοποθετηθεί οθόνες LCD, που κατά τη διάρκεια της ημέρας δείχνουν το χρώμα που έχει το αερόστατο.

Δεδομένου ότι οι μετρήσεις των αισθητήρων είναι ακριβείς, όταν το αερόστατο γίνεται κόκκινο οι αρμόδιες Αρχές επιβάλλουν περιορισμούς στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Δεν νομίζετε ότι είναι και μια καλή ιδέα για την Αθήνα;


Πηγή CNN

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κάλαμος: ένα βουνό ξεφυτρώνει μέσα απο το Ιόνιο πέλαγος

Τέλενδος - Άγνωστη Ελλάδα

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος