20 Σεπ 2010

GMail: Πως στέλνω φωτογραφίες/video με email

Σήμερα θα δούμε πως στέλνουμε με email αρχεία(φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα) χρησιμοποιώντας το GMail. Είναι παρόμοιες έννοιες και για Yahoo ή Outlook. Αφορμή για το άρθρο μας στάθηκε ένα γεγονός. Ήταν να μου στείλουν φωτογραφίες από συναυλία. Κατάφεραν και τις πέρασαν στο λαπτοπ ασύρματα, δεν κατάφεραν όμως να τα στείλουν με email. Παρουσιάζεται επίσης εναλλακτικός τρόπος επισύναψης αρχείων στο GMail στο τέλος του άρθρου...

Δείτε πως φτιάχνω GMail και Google Plus(google+) (ο σύνδεσμος ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Ξεκινάμε την σύνθεση ενός μηνύματος όπως πάντα. Κλικ τώρα(πατήστε) στο "επισύναψη αρχείου" attach a file (δίπλα στην εικονίτσα με τον συνδετήρα)


Ανοίγει ένα παραθυράκι. Βρίσκουμε που έχουμε βάλει στον υπολογιστή μας την φωτογραφία που θέλουμε να στείλουμε. Κλικ μια φορά πάνω της και την επιλέγω. Κλικ τώρα στο Άνοιγμα open:


Βλέπουμε μετά από λίγο η φωτογραφία είναι έτοιμη για αποστολή:


Αν θέλουμε, κάνουμε κλικ στο "επισύναψη κι άλλου αρχείου" attach another file ώστε να στείλουμε και δεύτερη φωτογραφία με το ίδιο email. Μέχρι 5 παίρνει νομίζω:


ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ


Ένας άλλος τρόπος είναι, έχοντας ανοιγμένα 2 παράθυρα, το ένα με το GMail και το άλλο δίπλα με τον φάκελο με τις φωτογραφίες, πιάνουμε με το ποντίκι μια φωτογραφία και την πετάμε μέσα στο παράθυρο του GMail. Έγραψα για αυτή τη δυνατότητα στο Sotostips:

GMail: Συνημμένα αρχεία με σύρσιμο και απόθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου