Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ασύλληπτη ταχύτητα σύνδεσης από Google(1 Gbps σε Stanford)

Η εταιρία Google ξεκινά δοκιμαστικά την παροχή σύνδεσης ίντερνετ με ταχύτητες που φτάνουν το 1 GBps! Δημιουργώντας ένα υπέρ-υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικό δίκτυο( ultra-high speed broadband network) στο Πανεπιστήμιο Stanford η εταιρία αποσκοπεί να πρωτο-δοκιμάσει το δίκτυο πριν προχωρήσει στο διακηρυγμένο στόχο της να δημιουργήσει ένα τέτοιο δίκτυο σε "αληθινές πόλεις" με σύνολο 50000-έως 500000 κατοίκους.

Για να πιάσουμε το νόημα της είδησης να δούμε τι είναι αυτό το Gbps. 1 Gbps, δηλαδή 1 Gb/s (giga bit το δευτερόλεπτο). 1 Gbps ισούται με 1000 Mbps(1000 Mb/s). Ως γνωστόν πολλών μας η ταχύτητα σύνδεσης ADSL) είναι έως 24 Mb/s στα χαρτιά. Άλλοι έχουν 6 Mbps και πάει λέγοντας. Δηλαδή, όταν λέμε 1 Gbps εννοούμε ταχύτητες περίπου από 40-100 φορές πιο γρήγορες. Για να είμαι πιο κατανοητός: με τέτοια ταχύτητα κατεβάζετε μια HD ταινία σε 5 λεπτά(μια ταινία HD είναι μερικά έως κάμποσα GB)

Η Google τον Φεβρουάριο του 2010 είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να δοκιμάσει την τεχνολογία αυτή προσφέροντας ταχύτητες σύνδεσης 1 Gbps με χρήση οπτικών ινών που φθάνουν έως το σπίτι(Fiber to the home) σε μικρό αριθμό περιοχών στην Αμερική. Μάλιστα, έθεσε στη διάθεση των ενδιαφερομένων πόλεων online αίτηση συμπερίληψης στο πείραμα.

Τραγελαφικά με την πόλη Topeka στο Kansas


Η πόλη Topeka λοιπόν όχι μόνον ανταποκρίθηκε, μαζί με άλλες 600 κοινότητες, η δήμαρχος της έκανε κάτι μάλλον αστείο. Άλλαξε το όνομα της πόλης Topeka σε Google για ένα μήνα. Η Google φυσικά που τις αρέσουν οι πλάκες ανταποκρίθηκε την Πρωταπριλιά "αλλάζοντας όνομα" σε Topeka:


Η επιλογή του Residential Subdivision του πανεπιστημίου Stanford(δηλαδή τα 850 σπίτια καθηγητών και υπαλλήλων στο Stanford) είναι ανεξάρτητη από την ακόμη αναμενόμενη επιλογή περιοχών-πόλεων που αναφέραμε. Το όλο εγχείρημα γίνεται για να δοκιμαστούν τυχόν νέες εφαρμογές, να δοκιμαστεί το δίκτυο οπτικών ινών και γενικά το κτίσιμο ενός μοντέλου ανοιχτής πρόσβασης δικτύου υπό των κανόνων του net-neutrality.

Κύρια Πηγήlicensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

Το Αττικό πάρκο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά πάρκα για παιδιά και ενήλικες στην Ευρώπη. Θα το βρείτε στη Θέση Υαλού στα Σπάτα, Λεωφορειακή Γραμμή 319 ( Από το Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας). Χάρτη για το πως θα πάτε οδικώς με αυτοκίνητο δημοσιεύουμε παρακάτω.

Κάποτε στην Αθήνα οι μοναδικοί ζωολογικοί κήποι ήταν ο Εθνικός (Βασιλικός) Κήπος με ελάχιστα είδη και τό άλσος της Ν.Φιλαδέλφειας πού είχε δύο ψωραλέα λιοντάρια, καμήλες, ένα ζευγάρι λύκων και ένα αλεπούδων τα ζώα ήταν σε άθλια κατάσταση γιατί δεν τα φρόντιζε κανείς.


Το Μάιο του 2000 στα Σπάτα άρχισε να λειτουργεί το Αττικό ζωολογικό Πάρκο. Ένας μοντέρνος ζωολογικός κήπος 190 στρεμμάτων που ίδρυσε ο Zαν-Ζάκ Λεσουέρ.


Update 7/2013
Sunset Wednesdays


Μπορείτε να πάτε στις 18.30, όταν πέφτει ο ήλιος, από τις 24/7, καλοκαιρινή προσφορά μειωμένου εισιτηρίου τις Τετάρτες στο Αττικό Πάρκο: 11 ευρώ για όλους! Ξεκινήστε τη βόλτα σας από τους νεοαφιχθέντες και παιχνιδιάρηδες Μυρμηγκοφάγους, θαυμάστε τον Ακίντα -το …

Όταν πάγωσε ο Βόσπορος

Στις 24 Φεβρουαρίου 1954 οι άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησαν με μια έκπληξη. Κοιτάζοντας στο Βόσπορο είδαν ότι ήταν "σκεπασμένο" με κομμάτια πάγου και μίνι παγόβουνα:Μάλιστα, υπήρξαν σημεία(όπως μεταξύ Rumeli Kavagi-Poyrazkoy--ένα από τα πιο στενά σημεία
του Βοσπόρου) όπου άνθρωποι "πέρασαν περπατώντας απέναντι".

Τι είχε συμβεί; Ο Δούναβης μετέφερε μεγάλα κομμάτια πάγου στην Μαύρη Θάλασσα. Μέρος αυτών πέρασε τα στενά του Βοσπόρου. Οι ακτές σε Büyükdere, Çengelköy και Kanlıca γέμισαν πάγο. Αυτή η κατάσταση μέσες άκρες συνεχίστηκε έως το Μάρτιο.

Η θερμοκρασία είχε πέσει στους -6 βαθμούς. Η θαλάσσια συγκοινωνία σταμάτησε. Κι ένα Σοβιετικό πλοίο που βυθίστηκε.

Δε λέω, παλιότερα ήταν πιο δυνατοί οι χειμώνες στην Πόλη. Αλλά το να περάσω περπατώντας το Βόσπορο ξεπερνά κάθε φαντασία...

Ορισμένοι θα έχουν ακούσει από παππούδες γιαγιάδες για τον χειμώνα του 1929 στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα αρχές Μαρτίου πάλι θεάθηκαν κομμάτια πάγου, πάγωσε ο Κεράτιος, και στα…

Το Νιχώρι στο Βόσπορο (Yenikoy), Κωνσταντινούπολη.

Θα ξεκινήσω με το ποίημα του Καβάφη.

 "Το Νιχώρι" - Καβάφης
Ξένε, σαν δης ένα χωριό όπου γελάει η φύσις,
κ’ εις κάθε πλάτανο κοντά που κρύπτεται
 μια κόρη ωραία σαν το τριαντάφυλλο
— εκεί να σταματήσης· έφθασες, ξένε, στο Νιχώρι.

Κι όταν το βράδυ έλθη, αν βγης έξω να περπατήσης και βρης εμπρός σου καρυδιές,
στον δρόμο μη προχώρει του ταξιδιού σου πια.
Aλλού ποιον τόπο θα ζητήσης καλύτερον απ’ το Νιχώρι.

Τέτοια δροσιά δεν έχουνε αλλού στον κόσμο οι βρύσεις,
των λόφων του την αρχοντιά αλλού δεν έχουν όρη·
και με της γης την μυρωδιά μονάχα θα μεθύσης,
ολίγο αν μείνης στο Νιχώρι.

Την πρασινάδα που θα δης εκεί να μην ελπίσης που σ’ άλλο μέρος θα την βρης.
Aπ’ το βουνό θεώρει τους κάμπους κάτω και ειπέ πώς να μην αγαπήσης
αυτό μας το μικρό Νιχώρι.

Πως αγαπώ υπερβολές, ω ξένε, μη νομίσης.
Υπάρχουν τόποι εύφοροι πολλοί και καρποφόροι.
Πλην έχουν κάτι χωριστό, και συ θα ομολογήσης,
καρποί και άνθη στο Νιχώρι.

Εάν στης Κουμαριώτισσας της Παναγίας θελήσ…