10 Φεβ 2011

Δωρεάν Είσοδος στο Βυζαντινό Μουσείο 12/13-2

Βυζαντινό Μουσείο
Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, αυτό το Σαββατοκύριακο 12/13 Φεβρουαρίου έχει δωρεάν είσοδο. Τιμά τη μνήμη του διευθυντή του Δημήτρη Κωνστάντιου με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του.

Το Μουσείο στεγάζεται σήμερα στη "Villa Ilissia" που κατασκευάστηκε το 1848, ως οικία της "Δουκίσσης Πλακεντίας" (Σοφί ντε Μαρμπουά-Λεμπρούν). Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συστάθηκε το 1914 και είναι στην Αθήνα, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 22. Τηλεφωνικό κέντρο 213 213 9500.

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, είναι ένα από τα εθνικά μουσεία της Ελλάδας . Κατατάσσεται μεταξύ των σημαντικότερων μουσείων στον κόσμο για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων. Εκθέτει περισσότερα από 25.000 εκθέματα με μοναδικές συλλογές εικόνων, γλυπτών, μικροτεχνίας, τοιχογραφιών, κεραμικών, υφασμάτων, χειρογράφων αλλά και αντιγράφων τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο έως τον 20ό αιώνα και προέρχονται κυρίως από τον ευρύτερο ελλαδικό, μικρασιατικό και βαλκανικό χώρο.(Βικιπαίδεια)

Έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου: Δούκισσα της Πλακεντίας, η ιστορία που γέννησε τον μύθο


Duchess of Plaisance, Δούκισσα της Πλακεντίας
Sophie Barbé de Marbois, Duchesse de Plaisance (1785-1854). Πόσοι άραγε γνωρίζουν το πραγματικό όνομα της Δούκισσας της Πλακεντίας; Οι Αθηναίοι στα μέσα του 19ου αιώνα την ονόμαζαν Δουκέσσα της Πιατσέντσας. Μια που θα είστε στο μουσείο επισκεφθείτε και την προσωρινή έκθεση Δούκισσα της Πλακεντίας, η ιστορία που γέννησε τον μύθο (17 Δεκεμβρίου 2010 έως 27 Φεβρουαρίου 2011)






Δείτε και το βίντεο με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ Η ΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ» της εκπομπής «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ» που επισκέπτεται τα εργαστήρια συντήρησης του Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης, όπου συντηρητές προσπαθούν να σώσουν βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες μεγάλης αξίας.


licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου