10 Απρ 2011

Νεοϋορκέζοι και Αθηναίοι παπαγάλοι

Τι κοινό μπορεί να έχει η Αθήνα με τη Νέα Υόρκη;

Και στις δύο πόλεις υπάρχουν στα πάρκα ελεύθερα σμήνη παπαγάλων.

Τέσσερα είδη εξωτικών παπαγάλων, που έχουν δημιουργήσει τις δικές τους αποικίες σε πάρκα και κήπους, όπως ο Εθνικός κήπος, το πεδίο του Άρεως, ο Λυκαβηττός, η Γλυφάδα, η Φιλοθέη, κ.α, αψηφώντας το τσιμέντο και τον θόρυβο της πόλης.

Οι περισσότεροι ανήκουν στο είδος Δαχτυλιδολαίμης Ψιττακίσκος ή Πράσινος Παπαγάλος. Υπάρχουν ακόμα Μυοψιττακοί, παπαγάλοι του είδους Φαιοκέφαλος της Σενεγάλης που είναι πολύχρωμοι και Ευπατρίδες Ψιττακίσκοι. Υπάρχουν και άλλα είδη όπως αυτά που είδε αυτός ο blogger

Κύριος εχθρός τους είναι τα αρπακτικά, υπάρχουν και τέτοια στην Αθήνα, κυρίως ξεφτέρια, τσιχλογέρακα και πετρίτες.

Από ότι άκουσα πριν από 20 χρόνια ένα ατύχημα με φορτηγό που μετέφερε τροπικά πτηνά είναι η αιτία που ελευθερώθηκαν οι παπαγάλοι. Ένα ζευγάρι είναι αρκετό για να αρχίσει η αναπαραγωγή τους, αναφέρει ο Παναγιώτης Λατσούδης, δασολόγος- περιβαλλοντολόγος, μέλος και συνεργάτης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Στη Νέα Υόρκη ένα ατύχημα στο αεροδρόμιο Κένεντι στο οποίο ξέφυγαν κάποιες εκατοντάδες πτηνά είχε σαν αποτέλεσμα στο Σέντραλ Παρκ και σε διάφορα άλλα πάρκα να υπάρχουν παπαγάλοι τους οποίους ταΐζει ο κόσμος μαζί με τα περιστέρια.



Πηγή για Αθήνα
NYC:
http://www.wildparrotsny.com/
http://www.brooklynparrots.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου