4 Μαΐ 2011

Το Attenberg προτείνεται για τα Όσκαρ

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου προτείνει για τη συμμετοχή της Ελλάδας στα Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το "Attenberg" της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη.

Η ταινία που έχει εξασφαλίσει διανομή στις αμερικανικές αίθουσες αφού τα δικαιώματα της ταινίας για την αμερικανική αγορά απέκτησε η Strand Releasing, μια από τις μεγαλύτερες art house εταιρίες διανομής στον κινηματογραφικό χώρο.

Το "Attenberg" παίχτηκε στο 40ο Φεστιβάλ New Directors/New Films, στη Νέα Υόρκη, (έκανε sold out και στις δύο προβολές του). Το Attenberg έχει εξασφαλίσει, μέχρι στιγμής, διανομή σε 19 χώρες ανά τον κόσμο, με τελευταίο το Μεξικό.

Στην Ελλάδα, προβλήθηκε στις αίθουσες τον Δεκέμβρη του 2010.

Να σας θυμίζουμε πως η Ariane Labed, η πρωταγωνίστρια της ταινίας, απέσπασε το βραβείο Volpi καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο 67ο φεστιβάλ της Βενετίας το Σεπτέμβριο του 2010

Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη είναι μία δημιουργός με όραμα και φωνή που ξεχωρίζεί ανάμεσα στη νέα γενιά σκηνοθετών.

Η υπόθεση της ταινίας:
Η Μαρίνα έχει μεγαλώσει με τον αρχιτέκτονα πατέρα της σ'έναν μικρό βιομηχανικό οικισμό, αποκλεισμένη σχεδόν από την πραγματικότητα του υπόλοιπου κόσμου. Με εξαίρεση την ιδιόρρυθμη σχέση της με τη φίλη της Μπέλα και τη συντροφιά με τον άρρωστο πατέρα της, παρατηρεί τις ανθρώπινες συμπεριφορές από μακριά, σχεδόν με αποστροφή. Ένας νεαρός μηχανικός φτάνει στην πόλη για δουλειά και η Μαρίνα ένα νέο και άβγαλτο κορίτσι που ξέρει τη ζωή από την TV, έρχεται αντιμέτωπη με δύο μυστήρια: το σεξ και τον θάνατο...





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου