Στρατολόγιση εθελοντών απο την αρχαιολογική

Μετά την Ολυμπιάδα του 2004 η έννοια του εθελοντισμού άρχισε να διαδίδεται και να κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα. Εθελοντική συμμετοχή πολιτών για την επίτευξη ευγενών στόχων, όπως η διάσωση του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, στη προσπάθεια να ξεπεράσει τη περίοδο της κρίσης, επιδιώκει την εθελοντική συμμετοχή πολιτών σε προσπάθειες διατήρησης και ανάδειξης των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η ΙΘ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στα πλαίσια προγράμματος εντοπισμού, καταγραφής, ανασκαφής, ανάδειξης, φύλαξης και διάσωσης των μνημείων της Θράκης, στους νομούς Ροδόπης και Εβρου.

Θα ωφεληθούν οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό, τα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μαθήματα ιστορίας, αρχαίας τοπογραφίας και αρχαίας Ελληνικής τέχνης. Στην περίπτωση συμμετοχής ή παρακολούθησης ανασκαφής, οι ενδιαφερόμενοι θα διδαχτούν και ανασκαφική μεθοδολογία.

Στην ανακοίνωση της ΙΘ' (ΕΠΚΑ) αναφέρει πως το πρόγραμμα του εθελοντισμού έχει στόχο την άμεση διασφάλιση της τύχης των μνημείων της περιοχής, και την ανάδειξη αρχαιολογικών θέσεων και χώρων που χρήζουν άμεσης επέμβασης, προκειμένου να ενταχτούν σε άξονες αρχαιολογικής και ιστορικής περιήγησης, με τελικό στόχο την διεύρυνση του τουρισμού και την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας.Πηγή Χρόνος. gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

GMail: Πως στέλνω φωτογραφίες/video με email

Πάργα