26 Αυγ 2011

Το τέλος του αετού - Ο Λευτέρης(Lefter) στην Πόλη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ο Λευτέρης ΑντωνιάδηςLefter Küçükandonyadis), ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν στην Τουρκία, μεταφέρθηκε πάλι στο νοσοκομείο στην Πόλη. Πάσχει από καρδιά και διαβήτη.

Ένας φίλος του που τον επισκεπτόταν ανέφερε στο ntvmsnbc ότι ο Λευτέρης δεν έτρωγε κανονικά και είχε προβλήματα απώλειας συνείδησης(ή μνήμης).

Ο Λευτέρ γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1925 στην Κωνσταντινούπολη. Γιος Ρωμιού ψαρά και Τουρκάλας μητέρας, όπως αναφέρει η Wikipedia.

Μεγάλωσε με 10 άλλα αδέλφια. Άρχισε το ποδόσφαιρο στην Τάξιμσπορ. Το 1947 μεταγράφηκε στην Φενέρμπαχτσε. Έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο. Ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην Τουρκία που κατάφερε να παίξει σε ομάδες του εξωτερικού( ACF Fiorentina και OGC Nice).

Ο Λευτέρης σκόραρε 423 γκολ σε 615 παιχνίδια. Το 1954 έβαλε γκολ στη Δυτική Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μέχρι πρόσφατα ήταν τοπ σκόρερ όλων των εποχων με την Εθνική Τουρκίας(20 γκολ)

Αφού τελείωσε την καριέρα του το 1964 στην Τουρκία, ήρθε στην ΑΕΚ και έπεξε το 1965 στην Ελλάδα. Ο Λευτέρης έκανε και τον προπονητή στο Αιγάλεω.

UPDATE 13-1-2012

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα o θρύλος του ποδοσφαίρου, Λευτέρης Αντωνιάδης, που έγινε... μύθος στην Τουρκία. Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει βγάλει ποτέ το τουρκικό ποδόσφαιρο και ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν φορέσει φανέλα ελληνικής ομάδας.

Άφησε την τελευταία του πνοή στο αμερικανικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης σε ηλικία 87 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου