8 Νοε 2011

Μαραθώνιος της Αθήνας - 2501 χρόνια μετά τη μάχη


Για ακόμη μία χρονιά ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, θα γίνει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011.

2501 χρόνια από τη μέρα που ο Φειδιππίδης έφερε την είδηση της νίκης των Αθηναίων στη μάχη του Μαραθώνα. Πέρσι γιορτάστηκε η επέτειος των 2500 χρόνων από τη μάχη.

20.000 δρομείς από 96 διαφορετικές χώρες, θα λάβουν μέρος στον ιστορικό αυτό αγώνα Μαραθωνίου δρόμου, στη κλασσική του διαδρομή, ο οποίος θα καλυφθεί ζωντανά από δεκάδες μέσα ενημέρωσης σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Ο φετινός 29ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και της UNESCO.

Ο ΣΕΓΑΣ, μια αθλητική ομοσπονδία, αποφάσισε να δείξει σε όλο τον κόσμοότι η Ελλάδα μπορεί να περνάει δύσκολες στιγμές αλλά δεν χάνει τις αξίες που διαχρονικά μεταφέρει μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό της!


Σε συμφωνία που υπογράφτηκε στο Παρίσι, η ΟΥΝΕΣΚΟ, με τις 193 χώρες μέλη της, αποφασίζει να στηρίξει την προσπάθεια της χώρας μας, αναγνωρίζοντας τον Kλασικό Mαραθώνιο της Αθήνας όχι μονό ως κορυφαίο αθλητικό γεγονός αλλά ως ένα παγκόσμιο ιστορικό και πολιτιστικό γεγονός, μια γέφυρα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν.

Νέο ρεκόρ Geoffrey Mutai sets course record in NYC Marathon 2011

Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών, αντίστροφη μέτρηση.

Update 13/11
Επιτυχία είχε ο αγώνας παρά τις πολλές ακυρώσεις, κυρίως ξένων, που φοβήθηκαν λόγο της οικονομικής και πολιτικής κρίσης, για τη σοβαρότητα και τη ποιότητα της διοργάνωσης.

Τελικά η διοργάνωση ήταν άψογη παρά τον άσχημο καιρό. 18.500 συμμετοχές συνολικά σε Μαραθώνιο και τους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων που διεξάχθηκαν παράλληλα. Το ποιοι νίκησαν λίγη σημασία έχει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου