16 Δεκ 2011

Πρόταση για βιβλίο, ένα οικονομικό δώρο μεγάλης αξίας

Σήμερα που το διαδίκτυο έχει μπει στη ζωή όλων μας και περισσότερο στους νέους και τα παιδιά, διαβάζουμε ελάχιστα, μόνο στις διακοπές ή και καθόλου. Κάτι καθόλου ευχάριστο. Μια από τις καλύτερες επιλογές για ένα οικονομικό Χριστουγεννιάτικο δώρο, είναι ένα βιβλίο.

Ένα βιβλίο είναι ένας κήπος που μπορείς να κουβαλήσεις στην τσέπη σου, λέει μια Αραβική παροιμία ενώ ο Στήβεν Κίνγκ έχει πει πως τα βιβλία είναι μια μοναδική, φορητή μαγεία. Εγώ θα πω πως το βιβλίο είναι ένα αντικείμενο μεγάλης αξίας, που όμως μπορείς να το αποκτήσεις με λίγα χρήματα.

Το βιβλίο είναι, μαζί με το σκύλο, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου ή τουλάχιστον ήταν κάποτε. Διάβασα κάπου: " Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Δεν είδα όμως να γίνεται καμιά Έκθεση Σκύλων στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Βέβαια, τα βιβλία - σε αντίθεση με τους σκύλους - έχουν το καλό πως δεν χέζουν όπου να 'ναι. Επίσης δεν δαγκώνουν και δεν γαβγίζουν. Άσε που τα αφήνεις νηστικά για μήνες και δεν παραπονιούνται". Αυτό για να γελάσουμε λίγο, γιατί μας χρειάζεται με όλη αυτή τη κατάθλιψη που κυκλοφορεί.

Υπάρχουν δεκάδες διαδικτυακά βιβλιοπωλεία στα οποία θα βρείτε χιλιάδες τίτλους σε πολύ χαμηλές τιμές.




Θα σας προτείνω ένα βιβλίο, το τελευταίο που διάβασα και είναι πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο. Είναι η συλλογή διηγημάτων "κρυφές ενοχές" του Δημήτρη Μαγριπλή από τις εκδόσεις Σταμούλης το 2011.
16 πολύ ενδιαφέροντα διηγήματα με τίτλους όπως, "Καβαλόττι και Ερεχθείου γωνία", Σύγχρονος Βάσσαλος", "Το νησί του μυστηρίου", "Το μονοπάτι του ελαφιού", "Η φεγγαρόλουστη" κλπ.

Ο Δημήτρης Γ. Μαγριπλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και Κοινωνική θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. το 1999 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δίδαξε σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως επιστημονικός συνεργάτης και απο το 2006 συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το επιστημονικό του έργο συνοδεύεται απο επτά επιστημονικά βιβλία και πολλά άρθρα και δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Στην λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε με το ψευδώνυμο Φώτης Αδάμης και τα «Μαθήματα Κηπουρικής και άλλα διηγήματα», απο τις εκδόσεις Σοκκόλη το 2007. Το 2010 εκδίδεται η πρώτη ποιητική του συλλογή: "Στα τέταρτα του χρόνου", σε συνεργασία με την εικαστικό Αγγελική Κοκονάκη, σε ένα εκπληκτικό σύνολο, με τίτλο: "Χρώμα και λόγος", Επί- γνωση / Αν. Σταμούλης, Θεσσαλονίκη.Το 2011 κυκλοφόρησε η δεύτερη συλλογή διηγημάτων του με τίτλο: «Κρυφές Ενοχές», στην σειρά Επί- γνωση, του εκδοτικού οίκου Αν. Σταμούλη, στην Θεσσαλονίκη. Τα βιβλία του κυκλοφορούν διαδικτυακά, σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας


"Ο συγγραφέας με συναρπαστική, ρέουσα, πυκνή γλώσσα κερδίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και κορυφώνει σταδιακά την ένταση, η οποία καταλαγιάζεται έντεχνα στο τέλος του διηγήματος. Το συναρπαστικό είναι η αίσθηση απορίας που μένει για τους ήρωες, τις πράξεις, τα κίνητρα". Διάβασα στο Συνέβη εν Καλάμαις

Η Ελένη Κοφτερού στο Αντίφωνο λέει "Οι "κρυφές ενοχές" το νέο βιβλίο του συγγραφέα Δημήτρη Μαγριπλή είναι από τα πιο αξιόλογα βιβλία που διάβασα τον τελευταίο καιρό.. Τα διηγήματα του, κείμενα πολιτικά και συγχρόνως ποιητικά, αιχμηρά αλλά και τρυφερά, αιχμαλωτίζουν τον αναγνώστη έτσι ώστε το βιβλίο δεν "αφήνεται" απ' τα χέρια παρά μόνο αφού τελειώσει"

"Η πρόσφατη συλογή διηγημάτων με τίτλο "κρυφές ενοχές" του διηγηματογράφου και ποιητή Δημητρίου Μαγριπλή βάζει το δάχτυλο στον τύπο των ήλων των πιο μύχιων συλλογικών ενοχών μας" λέει στα Παραθέματα λόγου ο Γιώργος Λέκκας.

"Οι Κρυφές Ενοχές είναι ένα βιβλίο με 16 διηγήματα, που τα διαβάζεις όπως πίνεις ένα ποτήρι κρύο νερό, ή, ακόμα καλύτερα, ένα ποτηράκι μπρούσκο από το Νότο της Ελλάδας" Διαβάζω στο ιστολόγιο του ερυθρού καγκουρό.

Τις "κρυφές ενοχές" μπορείτε να τις βρείτε σε όλα τα διαδικτυακά βιβλιοπωλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου