12 Ιαν 2012

Γνωρίζοντας τη τρούφα στο Φενεό Κορινθίας και στη Γουμένισσα του Κιλκίς

UPDATE 12/3/2012
Ταξιδεύοντας για τρούφα στη Γουμένισσα

30/3 - 1/4/2012 στην όμορφη Γουμένισσα του Ν. Κιλκίς, θα διεξαχθεί η επόμενη διημερίδα, μια γραφική κωμόπολη κτισμένη στους πρόποδες του πανέμορφου όρους Πάϊκου, παρέα με τα εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα, για το κυνήγι τρούφας που θα γίνει το Σάββατο 31/3.

Ο παραδοσιακός ξενώνας «Δημοσθένης», σε συνεργασία με την Παυλίνα Κλαδοπούλου (Χημικός ΑΠΘ - ειδικός καλλιέργειας τρούφας - εμπόριο τρούφας) και τον Παναγιώτη Παναγιωτίδη (τεχνικός σύμβουλος καλλιέργειας τρούφας), θα μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια της γνώσης αλλά και της γεύσης του υπόγειου αυτού θησαυρού!
Ο συνδυασμός της Μακεδονικής φιλοξενίας στον παραδοσιακό ξενώνα, με την εμπειρία των ειδικών στη τρούφα, υπόσχονται ένα συναρπαστικό τριήμερο.
Το μενού της γευσιγνωσίας θα επιμεληθεί ο Κιλκισιώτης chef Μανώλης Σπυριδόπουλος, βάζοντας στοίχημα ότι θα καταφέρει να ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Facebook events



Διημερίδα με θέμα "Γνωρίζοντας τη τρούφα... το υπόγειο διαμάντι", θα διεξαχθεί στο Φενεό Κορινθίας.

Update. Tην Παρασκευή 17/2 στις 5:00 μ.μ. μέχρι τις Κυριακή, 19/2/ 2012 στις 8:00 μ.μ.


Η περιοχή του Φενεού εκτείνεται σε ένα μεγάλο τριγωνικό οροπέδιο, είχαμε ταξιδέψει σε αυτό το υπέροχο φυσικό τοπίο της περιοχής στο άρθρο για τη τεχνητή λίμνη Δόξα. Με τα πεντακάθαρα νερά το νησάκι με την εκκλησία, το παλιό βυθισμένο μοναστήρι και τη μονή του Αγ Γεωργίου με την υπέροχη θέα.

Ανάμεσα στα δασωμένα βουνά της Ζήριας και της Κυλήνης βρίσκεται το οροπέδιο του Φενεού, μια περιοχή με μεγάλη οικολογική μα και αισθητική αξία.

Στο δήμο Φενεού που έχει έδρα τη Γκούρα, υπάγονται οι οικισμοί, Μοσιά, Μεσινού, Μάτι, Αρχαίος Φενεός (Καλύβια), Στενού, Φενεός (Συβίστα), Πανόραμα και Άνω-Κάτω Ταρσός.

Στα παλιά χρόνια, οι ποταμοί Όλβιος και Δόξα μετέφεραν τους χειμώνες τα νερά τους στην πεδιάδα, καθώς δεν είχαν έξοδο προς τη θάλασσα, μετατρέποντας την πεδιάδα σε λίμνη, ενώ οι καταβόθρες που όπως λέει ο μύθος κατασκεύασε ο Ηρακλής, συνεχίζουν να βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Σαϊτάς «ρουφούσαν» τα νερά της λίμνης.


Το πρόγραμμα της διημερίδας περιλαμβάνει:

Εκτενή παρουσίαση για την τρούφα και την καλλιέργειά της

Κυνήγι άγριας τρούφας με ειδικά εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα.

Θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία με εκλεκτά εδέσματα όπου θα πρωτοστατεί η τρούφα.

Και 2 διανυκτερεύσεις (με πρωινό),στους ξενώνες Εύχαρις Φιλόξενον (Φενεός Κορινθίας διαθέτει 3 ξύλινες και 2 πέτρινες μεζονέτες) & Αλεξίου (Πανόραμα, ένα υπέροχο πέτρινο αρχοντικό).


Σκοπός αυτού και άλλων ανάλογων άρθρων (διημερίδες για τρούφα-μανιτάρια, αγριοαγγινάρα ), είναι η προώθηση εναλλακτικών αγροτικών - επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Ελληνική ύπαιθρο ώστε να δημιουργηθεί ανάπτυξη εκτός των αστικών περιοχών, με σεβασμό στη φύση. Να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τη πλούσια Ελληνική γη χωρίς να διαταράξουμε τη βιοποικιλότητα και τη φυσική ισορροπία. Μήπως και μπορέσει να αρχίσει να παίρνει τα πάνω της η πολύπαθη Ελληνική οικονομία.

τηλ. επικοινωνίας & κρατήσεων
κα Εύχαρις Μπέκα 27477-70300
κιν.: 6944768115


facebook

Κorinthia.net

Photo

2 σχόλια:

  1. Έφαγα κάτι χρονάκια και στον Φενεό
    με πολύ φα'ί'
    -μπριζόλες vs μπριζολών-
    τον καιρό που δεν υπήρχε
    η θαυμάσια πανσιόν Αλεξίου
    και δεν γνωρίζαμε παρά το γλυκό
    τρουφάκια με σοκολάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη πρώτη φορά που πέρασα από το Φενεό, δεν υπήρχε λίμνη, και ήταν τελείως διαφορετικός τόπος. Τώρα είναι το τοπίο πανέμορφο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή