7 Ιουλ 2012

Η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο

Επιτέλους η τεχνολογία θα δώσει λύσεις σε αμφισβητούμενα γκολ στο ποδόσφαιρο.

Μετά από τρεις ώρες συνεδρίασης στη Ζυρίχη, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφάσισε να εισάγει το goal-line technology, ένα σύστημα με μικροκάμερες που θα μπορεί να δώσει άμεση απάντηση για το αν η μπάλα έχει περάσει ή όχι τη γραμμή του τέρματος.

Θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Τόκιο. Δύο συστήματα ενέκρινε η FIFA για να δοκιμαστούν στους αγώνες, το Hawk-Eye και το GoalRef. Σε περίπτωση που περάσουν με επιτυχία τότε θα χρησιμοποιηθούν και στις δύο επόμενες μεγάλες διοργανώσεις που θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα της FIFA στη Βραζιλία, το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το καλοκαίρι του 2013 και η δεύτερη το Παγκόσμιο Κύπελλο ένα χρόνο αργότερα.

Ο γενικός γραμματέας της FIFA, Τζερόμ Βάλκε, αποκάλυψε ότι τα συστήματα θα κοστίσουν γύρω στις 250.000 λίρες για κάθε στάδιο και θα τα τοποθετήσει στα στάδια όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες.

Μετά την ανακοίνωση της FIFA η Αγγλική ποσοσφαιρική ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι θα μπει σε κύκλο συζητήσεων προκειμένου η τεχνολογία αυτή να βρει εφαρμογή και στα γήπεδα της Premier League.

Ελπίζω σύντομα να μπορεί να ελέγχονται και άλλες αποφάσεις των διαιτητών, ώστε να είναι αδύνατον να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα ενός αγώνα από λάθος του ρέφερυ.

Τι είπε ο Jerome Valcke για το θέμα στο goal.com. Video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου