10 Ιουλ 2012

Πολίτικες γεμιστές πιπεριές(συνταγή)

Σήμερα "ανέκρινα" την θεία Ελευθερία για να μας αποκαλύψει την Πολίτικη συνταγή λαδερών γεμιστών πιπεριών.




Η γεύση των λαδερών γεμιστών και ας πούμε ο τρόπος σερβιρίσματος διαφέρει πολύ μεταξύ Ελλαδίτικης και Πολίτικης συνταγής. Οι Πολίτικοι ντολμάδες σερβίρονται αφού κρυώσουν και δεν έχουμε στη συνταγή πατάτες...

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την συνταγή για Πολίτικες γεμιστές πιπεριές:

Υλικά


10 πράσινες πιπεριές για γεμιστά
0,5 κιλό κρεμμύδι
1 ποτήρι "ρύζι για γεμιστά"
50 γραμμάρια κουκουνάρια
50 γραμμάρια σταφίδα μαύρη
μισό μάτσο μαϊντανό
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού ζαχαρη
1 φλιτζάνι γεμάτο ελαιόλαδο
2 "μικρές" ντομάτες

Ετοιμασία γέμισης


Σε κατσαρόλα, με σιγανή φωτιά, βάζουμε τα 3/4 του λαδιού και ψιλοκομμένο το κρεμμύδι σε τρίφτη και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει κι όχι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε μετά τη σταφίδα, τα κουκουνάρια, το μαϊντανό, το ρύζι και τη μια ντομάτα πάλι χρησιμοποιώντας τρίφτη για αυτήν. Διάρκεια ψησίματος: μέχρι να "πιει το νερό της ντομάτας" με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

Ετοιμασία πράσινων πιπεριών για γεμιστά


Σε ταψί αραδιάζετε της κομμένες-καθαρισμένες-πιπεριές προς γέμιση και με τρίφτη ρίχνουμε σε κάθε μια λίγο ντομάτα. Μετά τις γεμίζουμε με το υλικό της κατσαρόλας και ρίχνουμε την υπόλοιπη ντομάτα, το υπόλοιπο λάδι και ένα ποτήρι νερό.

Διάρκεια: σκεπασμένο το ταψί να "βράσει" σε μέτρια φωτια γιαω 15-20 λεπτά.

Μετά, φαντάζομαι σε ήδη προθερμασμένο φούρνο, βάζουμε το ταψί μέχρι να "καεί" ελαυρώς το πάνω μέρος των πιπεριών, τις οποίες λέει τις έχει κλείσει ή με ροδέλες ντομάτα ή με το κανονικό κομμένο κομμάτι πιπεριάς πριν.


2 σχόλια: