29 Αυγ 2012

Παραμύθια στη Σπηλιά Τριφυλίας

Μια πολύ όμορφη και κυρίως πολύ αληθινή γιορτή παραμυθιού που έγινε στο χωριό Σπηλιά της επαρχίας Τριφυλίας του νομού Μεσσηνίας. Θα μπορούσα να το αποκαλέσω event ή performance, αλλά πιστεύω θα έχανε κάποιο μέρος της αλήθειας που μετέφερε στο κόσμο!

Όλα ήταν μια ιδέα του γνωστού σκηνοθέτη και φωτογράφου Βασίλη Κανελλόπουλου, την οποία και υλοποίησε μόνος του.


Η κυρία Θεοδώρα μεταφέρει με το τρόπο της ένα παραμύθι στα παιδάκια
Η κυρία Θεοδώρα μεταφέρει με το τρόπο της ένα παραμύθι στα παιδάκια.



Ηλικιωμένες κυρίες μάζεψαν γύρω τους τα παιδάκια του χωριού και τους μετέφεραν παραμύθια μα και κάποιες ενδιαφέρουσες  πραγματικές εμπειρίες τους, η επιτυχία ήταν μεγάλη, γιατί τα παιδιά κυριολεκτικά κρεμόντουσαν από το στόμα του κάθε αφηγητή.


Η κυρία Αντωνία Κυριακού διηγείται την ιστορία της
Η κυρία Αντωνία Κυριακού διηγείται την ιστορία της..

Στην πρώτη μέρα η κυρία  Σένια Κανελλοπούλου - Παραλία, μετέφερε στα παιδιά μια δικιά της ιστορία - παραμύθι και ανάλογα με τις αντιδράσεις τους εξελισσόταν και η υπόθεση, αυτό έδειξε να αρέσει πολύ στα παιδάκια.


Η κυρία Σένια μεταφέρει το αυτοσχέδιο παραμύθι της στα παιδάκια.
Η κυρία Σένια μεταφέρει το αυτοσχέδιο παραμύθι της στα παιδάκια.


Η κυρία θοδώρα Παπαδοπούλου είπε ένα πανέμορφο παραμύθι στα παιδάκια, η ανταπόκριση των μικρών μας φίλων ήταν μεγάλη.  Κάθε μέρα το τέλος της διήγησης τα παιδιά έβλεπαν και μια ή περισσότερες μικρές ταινίες κινουμένων σχεδίων και animation και όπως ήταν φυσικό ο ενθουσιασμός έφτανε στο αποκορύφωμα του.




                                 
Την τρίτη μέρα της εκδήλωσης, που έγινε στο προαύλιο του σχολείου,  ο διηγηματογράφος Δημήτρης, Γ. Μαγριπλής διάβασε στα παιδιά το διήγημα του "Βατόμουρα στη Μάλη" και ο αγρότης - σκηνοθέτης Μήτσος Τσίγγανος διάβασε το παραμύθι του Όσκαρ Ουάϊλντ "Ο εγωιστής γίγαντας" , με την τεράστια και επιβλητική παρουσία του κυριολεκτικά μάγεψε τα παιδιά που νόμιζαν πως ο ίδιος ο γίγαντας είναι αυτός που διηγείται την ιστορία.


Ο διηγηματογράφος Δρ Δ.Γ.Μαγριπλής
Ο διηγηματογράφος Δρ Δ.Γ.Μαγριπλής



Ο Σκηνοθέτης- αγρότης Μήτσος Τσίγγανος
Ο Σκηνοθέτης- αγρότης Μήτσος Τσίγγανος έχει μαγέψει τα παιδάκια με την ανάγνωση του "εγωιστή γίγαντα"

 


Την τελευταία μέρα η κυρία Αντωνία Κυριακού διηγήθηκε στα παιδιά, μα και στους μεγαλύτερους που άκουγαν με ενδιαφέρον πως έφτασε νύφη από το χωριό της πάνω στα βουνά καβάλα σε ένα άλογο.

Η όλη εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία.... χαρακτηριστικό αυτό που άκουσα από το Βασίλη τον Κανελλόπουλο, "ένα παιδάκι την ώρα που περνούσα με το αυτοκίνητο ήρθε κοντά και μου φώναξε, κύριε κύριε ! τι ώρα αύριο;".... Μακάρι τέτοιες αληθινές εκδηλώσεις χωρίς πολλά φρου φρου κι αρώματα που η απλότητα να αναδεικνύει το επίπεδο της να γίνονται συχνά και παντού. Η κοινωνία μας θα γίνει καλύτερη.


Όλες οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Κανελλόπουλου.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου