Παραμύθια στη Σπηλιά Τριφυλίας

Μια πολύ όμορφη και κυρίως πολύ αληθινή γιορτή παραμυθιού που έγινε στο χωριό Σπηλιά της επαρχίας Τριφυλίας του νομού Μεσσηνίας. Θα μπορούσα να το αποκαλέσω event ή performance, αλλά πιστεύω θα έχανε κάποιο μέρος της αλήθειας που μετέφερε στο κόσμο!

Όλα ήταν μια ιδέα του γνωστού σκηνοθέτη και φωτογράφου Βασίλη Κανελλόπουλου, την οποία και υλοποίησε μόνος του.


Η κυρία Θεοδώρα μεταφέρει με το τρόπο της ένα παραμύθι στα παιδάκια
Η κυρία Θεοδώρα μεταφέρει με το τρόπο της ένα παραμύθι στα παιδάκια.Ηλικιωμένες κυρίες μάζεψαν γύρω τους τα παιδάκια του χωριού και τους μετέφεραν παραμύθια μα και κάποιες ενδιαφέρουσες  πραγματικές εμπειρίες τους, η επιτυχία ήταν μεγάλη, γιατί τα παιδιά κυριολεκτικά κρεμόντουσαν από το στόμα του κάθε αφηγητή.


Η κυρία Αντωνία Κυριακού διηγείται την ιστορία της
Η κυρία Αντωνία Κυριακού διηγείται την ιστορία της..

Στην πρώτη μέρα η κυρία  Σένια Κανελλοπούλου - Παραλία, μετέφερε στα παιδιά μια δικιά της ιστορία - παραμύθι και ανάλογα με τις αντιδράσεις τους εξελισσόταν και η υπόθεση, αυτό έδειξε να αρέσει πολύ στα παιδάκια.


Η κυρία Σένια μεταφέρει το αυτοσχέδιο παραμύθι της στα παιδάκια.
Η κυρία Σένια μεταφέρει το αυτοσχέδιο παραμύθι της στα παιδάκια.


Η κυρία θοδώρα Παπαδοπούλου είπε ένα πανέμορφο παραμύθι στα παιδάκια, η ανταπόκριση των μικρών μας φίλων ήταν μεγάλη.  Κάθε μέρα το τέλος της διήγησης τα παιδιά έβλεπαν και μια ή περισσότερες μικρές ταινίες κινουμένων σχεδίων και animation και όπως ήταν φυσικό ο ενθουσιασμός έφτανε στο αποκορύφωμα του.
                                 
Την τρίτη μέρα της εκδήλωσης, που έγινε στο προαύλιο του σχολείου,  ο διηγηματογράφος Δημήτρης, Γ. Μαγριπλής διάβασε στα παιδιά το διήγημα του "Βατόμουρα στη Μάλη" και ο αγρότης - σκηνοθέτης Μήτσος Τσίγγανος διάβασε το παραμύθι του Όσκαρ Ουάϊλντ "Ο εγωιστής γίγαντας" , με την τεράστια και επιβλητική παρουσία του κυριολεκτικά μάγεψε τα παιδιά που νόμιζαν πως ο ίδιος ο γίγαντας είναι αυτός που διηγείται την ιστορία.


Ο διηγηματογράφος Δρ Δ.Γ.Μαγριπλής
Ο διηγηματογράφος Δρ Δ.Γ.ΜαγριπλήςΟ Σκηνοθέτης- αγρότης Μήτσος Τσίγγανος
Ο Σκηνοθέτης- αγρότης Μήτσος Τσίγγανος έχει μαγέψει τα παιδάκια με την ανάγνωση του "εγωιστή γίγαντα"

 


Την τελευταία μέρα η κυρία Αντωνία Κυριακού διηγήθηκε στα παιδιά, μα και στους μεγαλύτερους που άκουγαν με ενδιαφέρον πως έφτασε νύφη από το χωριό της πάνω στα βουνά καβάλα σε ένα άλογο.

Η όλη εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία.... χαρακτηριστικό αυτό που άκουσα από το Βασίλη τον Κανελλόπουλο, "ένα παιδάκι την ώρα που περνούσα με το αυτοκίνητο ήρθε κοντά και μου φώναξε, κύριε κύριε ! τι ώρα αύριο;".... Μακάρι τέτοιες αληθινές εκδηλώσεις χωρίς πολλά φρου φρου κι αρώματα που η απλότητα να αναδεικνύει το επίπεδο της να γίνονται συχνά και παντού. Η κοινωνία μας θα γίνει καλύτερη.


Όλες οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Κανελλόπουλου.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

Το αμάρτημα της μητρός μου, για μια παράσταση στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

GMail: Πως στέλνω φωτογραφίες/video με email