11 Δεκ 2012

Όταν η Τέχνη Δωρίζει: Ροδόσταμο Χειροποίητες Δημιουργίες.

Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση και η ανεργία  μαστίζει τη χώρα, πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους απόκτησης εισοδημάτων χρησιμοποιώντας τα ταλέντα τους είτε αυτά είναι καλλιτεχνικής φύσεως είτε επιστημονικής ακόμα και το ταλέντο στις πωλήσεις,  το εμπορικό μυαλό που λέμε.

Οι δυσκολίες έκαναν τους ανθρώπους πιο δημιουργικούς γιατί όπως έλεγαν παλιά, " Η οκνηρία βαίνει τόσο αργά, ώστε η φτώχεια αμέσως την φθάνει" και από τη νωθρότητα που είχε καταβάλλει τις τελευταίες δεκαετίες τους Έλληνες που είχαν βολευτεί, ξύπνησε η εφευρετικότητα και η ενεργητικότητα για να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.

Ίσως η οικονομική κρίση να γίνει μοναδική ευκαιρία να διορθωθεί η κοινωνία μας γιατί η οικονομική κρίση δημιουργήθηκε λόγο τις κοινωνικής κατάπτωσης. Μαθαίναμε στα παιδιά μας πως μόνο με απατεωνίες - λαμογιές μπορεί κάποιος να γίνει πετυχημένος, πως επιβιώνει όποιος πατά επι πτωμάτων και ο καλύτερος άνθρωπος είναι αυτός που έχει το καλύτερο βύσμα στην εκάστοτε  κυβέρνηση.

Τώρα όμως ένας αέρας αλλαγής πνέει στη κοινωνία, έννοιες όπως αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, εντιμότητα, έχουν ξαναγυρίσει στο προσκήνιο. Οι περισσότεροι προτιμούν να αγοράσουν Ελληνικά προϊόντα, αγοράζουν από μικρά καταστήματα για να τα βοηθήσουν.


Αν θέλετε να αγοράσετε ένα μικρό δωράκι για τις γιορτές το Ροδόσταμο είναι στη διάθεση σας. 



 Υπάρχουν πολλά παραδείγματα για τα οποία έχουμε μιλήσει σε παλιότερα άρθρα, αγρότες που ξεκίνησαν πρωτότυπες καλλιέργειες, παρασκευή προϊόντων διατροφής, όπως γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, χυλοπίτες, γαλακτοκομικά και άλλα.



Η φίλη μου η Τόνια άρχισε να κατασκευάζει διακοσμητικά, κούκλες από ύφασμα ή άλλα υλικά, κοσμήματα, τσαντάκια και άλλα αξεσουάρ. Έφτιαξε και μια σελίδα στο facebook με την ονομασία Ροδόσταμο - χειροποίητα, ώστε να μπορέσει να δείξει στο κόσμο τα δημιουργήματα της, εκεί θα βρήτε πληροφορίες και  για τον τρόπο αποστολής.

 Στο Ροδόσταμο Χειροποίητα θα βρείτε μικρά έργα τέχνης. Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και σ’ αυτούς που αγαπάτε σε  τιμές… "Δώρου από 6 έως 30 ευρώ!"





Της ζητήσαμε να μας πει λίγα λόγια για αυτή τη προσπάθεια της :


"Μεγαλωμένη σε μια άλλοτε όμορφη πόλη, που με γοργούς ρυθμούς έχανε το χρώμα της, το φως της, την ομορφιά της, την ανθρωπιά της, και μέσα από μια διαδρομή αναζήτησης, σπουδάζοντας ελεύθερο σχέδιο, γραφικές τέχνες και εσωτερική διακόσμηση, πιάνο, κλασσικό τραγούδι, μοντελίστ και Ικεμπάνα.

To Ροδόσταμο ~ Χειροποίητα ξεκίνησε από την ανάγκη
να εκφράσω το παιδί που έχω μέσα μου, που του αρέσουν τα παραμύθια,
οι άγγελοι, οι νεράιδες και τα παιχνίδια. 

Πειραματίζομαι με τα υλικά που δουλεύω είτε είναι χάντρες, πέτρες, ύφασμα, σύρμα και πηλός.
  Με αυτά δημιουργώ κοσμήματα όπως βραχιόλια, δαχτυλίδια, κολιέ, σκουλαρίκια, μενταγιόν καθώς και κούκλες χρηστικές και διακοσμητικές, ζωάκια παράξενα και αστεία, τσαντάκια, κλειδοθήκες, διακοσμητικά στοιχεία όπως γούρια και άλλες κατασκευές.

 

 Βρίσκομαι σε διαρκή αναζήτηση για νέα υλικά και πρωτότυπες ιδέες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου