24 Μαΐ 2015

Camping στην Ελλάδα! update.

Με την οικονομική κρίση οι διακοπές έχουν γίνει πλέον πολυτέλεια. Μια πολυτέλεια που λίγοι από εμάς θα μπορούμε να την έχουμε.

 Ένας οικονομικός τρόπος διακοπών είναι το κάμπινγκ, οργανωμένο ή ελεύθερο, αν και το ελεύθερο είναι παράνομο υπάρχουν περιοχές όπως πχ η Γαύδος ή το Γαϊδουρονήσι που μπορεί κάποιος να το επιχειρήσει χωρίς πρόβλημα.

Να ξεκινήσουμε με οδηγίες για το στήσιμο σκηνής. Οι βασικές προϋποθέσεις για να στήσεις μια ασφαλή μα και βολική σκηνή είναι η επιλογή θέσης (ύψωμα ώστε να μη πλημμυρίσει σε περίπτωση βροχής), μορφολογία του εδάφους και σκίαση (στην Αιγιάλη στήναμε στον ελαιώνα κάτω από τις αιωνόβιες ελιές που σχημάτιζαν ομπρέλα με τα κλαδιά τους).  Προτάσεις για στήσιμο σκηνής.

Να σας αναφέρουμε κάποιες περιοχές της χώρας που μπορείτε να χαρείτε ελεύθερο camping. Παραλίες του Πηλίου στη Μαγνησία, Δονούσα, Γαύδος, Αγκίστρι, Γαϊδουρονήσι, Δοκός (το νησάκι δίπλα στην Ύδρα), Λύρη Μαγνησίας που συνδιάζει βουνό και θάλασσα.

Πάντως στο Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τα άλλα μικρά νησιά του Ιονίου, τη Σαμοθράκη, τα Κουφονήσια, το Αγαθονήσι την Αμοργό, τη Σχοινούσα αν σεβαστείτε το περιβάλλον, δεν αφήνετε σκουπίδια και δε κάνετε ηχορύπανση οι κάτοικοι θα σας επιτρέψουν το ελεύθερο κάμπινγκ.

To ξέρω προσωπικά στην Αιγιάλη της Αμοργού έχω κάνει ελεύθερο για 30 μέρες στον ελαιώνα, ήταν υπέροχα, στα 50 μέτρα έχει δημόσιες τουαλέτες κι ένα βράδυ είδα ένα τεράστιο λευκό μπούφο που είναι είδος υπο εξαφάνιση.

παραλία Πάπα νερό, Πήλιο




Σε ένα καλό οργανωμένο κάμπινγκ θα βρείτε ανέσεις και παροχές που ακόμα και εσείς που έχετε συνηθίσει στην άνεση του ξενοδοχείου θα νιώσετε άνετα και θα περάσετε καλά. Εστιατόριο, κουζίνα και ντόπια προϊόντα αν θέλετε να μαγειρέψετε μόνοι σας, Μπάνιο και τουαλέτες με ζεστό νερό, πλυντήριο ρούχων, ασύρματο internet, μπάρμπεκιου, παιδική χαρά. Αν δεν έχετε τα απαραίτητα, μπορείτε να νοικιάσετε σκηνή ή τροχόσπιτο.
Τα 50 καλύτερα οργανωμένα κάμπινγκ της χώρας με βαθμολογία, φωτογραφίες και πληροφορίες από το e-camping.gr.

Camping Grammeno Chania 

Υπάρχουν πολλά διάσημα camping που πολλά από αυτά λειτουργούν εδω και 10ετίες, όπως:

  • Ο Μυλοπότας γνωστός και σαν καλύβες στην Ίο.
  • Το camping στην Αιγιάλη της Αμοργού που ανήκει στη πασίγνωστη Ευδοκία.
  • Η Αγία Άννα στην Έυβοια,  
  • Η Συκιά στο Πήλιο 
  • Το Lichnos Camping στη Πάργα (φημίζεται για τη καθαριότητα και την ηρεμία)
  •  Ο Αρμενιστής Στη Σάρτη Ευβοίας, κατάλληλο για μικρά παιδιά.
  • Το Camping Hellas  στη Κάτω Γατζέα, κοντά στο Βόλο.
  • Το Krios Beach Camping στη Πάρο. Υπέροχο τοπίο.







Tο 2013 τα 3 πρώτα με τη μεγαλύτερη βαθμολογία ήταν:

  • Παραλία Γραμμένο, Κουντούρα, Παλαιόχωρα Χανίων (τηλ.28230-42125 & 697-9228612),
  • Φοινικούντα Μεσσηνίας (τηλ.27230-28524),
  • Παραλία Παπά Νερό, Άγιος Ιωάννης, Πήλιο (τηλ. 24260-31319, 6977-272427 & 6999-420660).

Διαδραστικός χάρτης με όλα τα camping της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου