"Μουσειοβαλίτσες" στην Κωνσταντινούπολη: «Ζωγραφίζω το ζώο» (30/3/2013)


Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ( Μ.Ε.Π.Τ.) είναι ένα από τα λιγοστά μουσεία στον κόσμο που από την ίδρυση του το 1994 φιλοξενεί ζωγραφιές και κατασκευές παιδιών από 4 έως 14 χρόνων. Το Μ.Ε.Π.Τ. λοιπόν,  ταξιδεύει με τους συνεργάτες του στην Πόλη, με σκοπό να εμπνεύσουν μικρούς και μεγάλους μέσω της Τέχνης


"...Βασικοί σκοποί του Μουσείου είναι η μελέτη και προβολή της παιδικής τέχνης, η αισθητική καλλιέργεια των παιδιών και η συνεργασία με αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό...."

Μιλάμε για 4 ταξίδια-συναντήσεις  τα 2 εκ των οποίων ή δη πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι σήμερα. Συναντήσεις στην Πόλη με παιδιά από 2,5 έως 8 ετών, που ζουν στην Κωνσταντινούπολη, και ο πατέρας ή η μητέρα μιλάει ελληνικά... Άρα, μιλάμε για παιδιά ελληνικών μειονοτικών σχολείων της Κωνσταντινούπολης,  και για εκείνα που προέρχονται από ελληνόφωνο οικογενειακό περιβάλλον, πχ τα παιδιά μικτών γάμων.


Τα τέσσερα ταξίδια είναι θεματικά
  1. «Ζωγραφίζω τη θάλασσα»[πραγματοποιήθηκε]
  2. «Ζωγραφίζω το δέντρο»[πραγματοποιήθηκε]
  3. (έρχεταιΖωγραφίζω το ζώο» [30 Μαρτίου 2013
  4. 4η συνάντηση ???

 

Το πρόγραμμα της 3ης συνάντησης «Ζωγραφίζω το ζώο»(30/3), Πόλη--Κοινότητας Σταυροδρομίου στην Αγία Τριάδα

  • 10.30 - 11.30: Εικαστικό Εργαστήριο για 15 παιδιά 2,5- 5 ετών με 15 γονείς «Προσοχή! Μια τίγρη με κοιτά! Στη ζούγκλα με τα άγρια ζώα του ναίφ ζωγράφου Ρουσσώ»
  • 11.45 - 12.15: Ομιλία για το ευρύ κοινό από την κα Εύα Σταμάτη:  «19 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. 19 σημαντικές στιγμές »
  • 12.15 - 13.15: Σεμινάριο «Υλικά και τεχνικές ζωγραφικής με αφορμή τη Μουσειοβαλίτσα «Ζωγραφίζω το ζώο» για εκπαιδευτικούς και γονείς. 
  • 14.30 - 16.30: Εικαστικό εργαστήριο για 15 παιδιά Α΄-Δ΄δημοτικού με θέμα  «Κρυφτό με τα ζώα στα σπήλαια του Λασκό και της Αλταμίρα»

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν ας πάρουν το email από τη σελίδα που δίνω παρακάτω, του Σισμανόγλειου Μεγάρου, για την ακρίβεια η πλήρης ονομασία του ιστοτόπου είναι εμπνευσμένη: 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ--Η Ελλάδα στην Τουρκία-Σισμανόγλειο Μέγαρο


Photos Των δυο πρώτων μουσειοβαλιτσών


1.inci Müze Bavulu // 1η Μουσειο βαλίτσα: Denizi boyuyorum / / Ζωγραφίζω τη θάλασσα(φώτο&slideshow)


Ζωγραφίζοντας τη θάλασσα, Μ.Ε.Π.Τ. Κωνσταντινούπολη 2013
Ζωγραφίζοντας τη θάλασσα, Μ.Ε.Π.Τ. Κωνσταντινούπολη 20132.inci Müze Bavulu // 2η Μουσειο Βαλίτσα: Ağacı boyuyorum// Ζωγραφίζω το δέντρο[slideshow/photos]Ζωγραφίζοντας το δέντρο, Μ.Ε.Π.Τ., Πόλη 2013
Ζωγραφίζοντας το δέντρο, Μ.Ε.Π.Τ., Πόλη 2013

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κάλαμος: ένα βουνό ξεφυτρώνει μέσα απο το Ιόνιο πέλαγος

Τέλενδος - Άγνωστη Ελλάδα

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος