Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού

Για μια νέα Ελληνική ταινία ενός νέου σκηνοθέτη θα μιλήσουμε απόψε. Πιστεύω πως ακόμα και αν δεν κάνει πολύ μεγάλη επιτυχία, αν και έχει πάρει ήδη ένα βραβείο θυμηθείτε το όνομα του σκηνοθέτη Έκτορας Λυγίζος. (Είχα πει για το Λάνθιμο και τη Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη πολύ πριν αρχίσουν να σαρώνουν τα βραβεία σε όλο το κόσμο).

Διαβάστε τι λένε για την ταινία όταν παίχτηκε στο φεστιβάλ του Τορόντο. εκτός συναγωνισμού.

Ενώ βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου ο Γιάννης Παπαδόπουλος κέρδισε και στο 47ο Φεστιβάλ Karlovy Vary Film.

  update:
 "Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού" και το "Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους" της Κωνσταντίνας Βούλγαρη,  συμπεριλαμβάνονται στην εννιάδα του διαγωνιστικού τμήματος του φετινού φεστιβάλ Crossing Europe που εφέτος θα διεξαχθεί στην Λιντς της Αυστρίας από τις 23 ως την 28 Απριλίου.
Κατα τη γνώμη μου το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου τό'χει στο χέρι ο νεαρός Γ. Παπαδόπουλος.


Στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας κινηματογράφου 2013 η ταινία σάρωσε.
1ου ανδρικού ρόλου για το Γιάννη Παπαδόπουλο, καλύτερης ταινίας και πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.


Γιάννης Παπαδόπουλος


Παρά τις σιωπές σε στυλ Αγγελόπουλου και το ότι δεν έχει κάποια κατάληξη η υπόθεση, σίγουρα θα σας προβληματίσει και θα σας κάνει να σκεφτείτε για πολλές ώρες ίσως και μέρες.. Ο τίτλος της ταινίας του Έκτωρα Λυγίζου "Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού" ( The boy eats the food of the bird)

Θέμα: η προσπάθεια ενός 23χρονου νέου στην Αθήνα της κρίσης, να επιβιώσει με αξιοπρέπεια, (δε κλέβει, δεν επαιτεί, δεν εκπορνεύεται αλλά πεινάει)  και να κρατήσει το καναρίνι του ζωντανό. Με τη κάμερα να ακολουθεί από κοντά και λίγα λόγια, βλέπουμε την αληθινή εικόνα της Ελλάδας του τώρα.

Αρκετές σκηνές θα σας σοκάρουν, όπως η στιγμή που αυνανίζεται και τρώει το σπέρμα του για να ξεγελάσει τη πείνα του. Αλλά δε θα πω περισσότερα καλύτερα να τη δείτε μόνοι σας.

Σενάριο -Σκηνοθεσία:
Έκτορας Λυγίζος

Παίζουν :
  Γιάννης Παπαδόπουλος, 
  Λίλα Μπακλέση, 
  Κλεοπάτρα Περάκη
  Γιάννης Κομματάς.Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κάλαμος: ένα βουνό ξεφυτρώνει μέσα απο το Ιόνιο πέλαγος

Τέλενδος - Άγνωστη Ελλάδα

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος