4 Μαΐ 2013

"Από το Κάιρο ως την Κωνσταντινούπολη". Βασιλική Έκθεση με φωτογραφίες του 1862.

Στο Εδιμβούργο της Σκωτίας συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφιών με το όνομα "Από το Κάιρο ως την Κωνσταντινούπολη" μέχρι τις 21 Ιουλίου 2013. Ουσιαστικά πρόκειται για μια σειρά από τις παλαιότερες φωτογραφίες της Μέσης Ανατολής και Βαλκανίων συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης και Ελλάδας. Τις τράβηξε ο φωτογράφος  Francis Bedford, αφού συνόδευε στο ταξίδι του τον τότε πρίγκηπα της Ουαλίας και αργότερα Βασιλιά Εδουάρδο τον VΙΙ


http://einai-adynaton.blogspot.gr/2011/08/ciragan-palace.html
Ciragan Palace istanbul



2 φωτογραφίες της Πόλης το Μάϊο του 1862 από τον Bedford: Pera House, Βρεταννική Πρεσβεία και ο Πύργος του Γαλατά(live κάμερες Πόλης) όπου φαίνεται και μέρος μουσουλμανικού νεκροταφείου.

Στις 19 Φεβρουαρίου, 2009, το Swann Galleries έκανε ένα ρεκόρ δημοπρασίας για το έργο "Φωτογραφικές Εικόνες Φτιαγμένες από τον Μπέντφορντ Κατά τη Διάρκεια του Περιήγησης που Έκανε ο κ. Francis Bedford εις τας Ανατολάς", μια σουίτα τριών albums από το 1862. Τα άλμπουμ πωλήθηκαν για $ 132,000.

18 φωτογραφίες του Francis Bedford από 21 έως και 25 Μαΐου 1862 στην Κωνσταντινούπολη
Οι ιδιόχειρες σημειώσεις του Πρίγκηπα Ουαλίας από το ταξείδι του. Ξεφυλλίστε τις. Παρακάτω η φωτογραφία(screenshot) της online παρουσίασης:

The Prince of Wale's Journal, 1862 online
The Prince of Wale's Journal, 1862 online




Όλες οι φωτογραφίες απο το ταξείδι στη "Μέση ανατολή" 

Η έκθεση θα έρθει στο το Queen's Gallery, στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ(Λονδίνο) από την 31η Οκτωβρίου 2014 - 22 Φεβ, 2015

Η περιοδεία πήγε τον πρίγκιπα στην Αίγυπτο, την Παλαιστίνη και τους Αγίους Τόπους, τη Συρία, τον Λίβανο, την Τουρκία και την Ελλάδα. Συναντήθηκε με άρχοντες, πολιτικούς και άλλες αξιόλογες προσωπικότητες, και ταξίδεψε με τρόπο μη σχετιζόμενο με τη βασιλική καταγωγή του - με άλογο και στρατοπέδευση έξω σε σκηνές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου