7 Μαΐ 2013

Η θάλασσα έχει πιάσει κρούστα από τις ακαθαρσίες στο Φλοίσβο

Το σημείο του Π Φαλήρου που αναφερόμαστε είναι εδώ που τραβήχτηκε η φωτογραφία απέναντι ο Φλοίσβος.

Λίγα μόνο μέτρα από κει που δεκάδες άνθρωποι κολυμπούν καθημερινά και 300 μέτρα από τη μεγάλη παραλία που εκατοντάδες ίσως και περισσότεροι βουτούν στα νερά του Σαρωνικού, πληρώνουν και για ξαπλώστρες σε κάποια σημεία,  στο Φλοίσβο, η μόλυνση είναι τόσο έντονη που φαίνεται από μακρυά.

Update 28/5/2013
Μερίμνησε ο  δήμος, αφού οι λουόμενοι είδαν δεκάδες ψόφια ποντίκια να έχει ξεβράσει ο υπόνομος έβαλε στο σημείο με τις τέντες και τις ντουζιέρες που κολυμπά ο κόσμος την παρακάτω επιγραφή. Πολύς κόσμος κολυμπά μπροστά στη ταμπέλα ακόμα και μικρά παιδιά τα Σαββατοκύριακα !
Νομίζω πως κάθε σχόλιο είναι περιττό !!!

Μπροστά στη στάση του τραμ Φλοίσβος(πρωην Παλμύρα)


Κάντε κλικ(πατήστε) στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγάλο μέγεθος





Ίσως να αδειάζουν υπόνομοι στο σημείο, είναι κοινό μυστικό για μας που κατοικούμε στη περιοχή, εδώ και πολύ καιρό. Η θάλασσα έχει πιάσει κρούστα από ακαθαρσίες κάθε είδους και τα βράχια μοιάζουν να έβγαλαν άσπρα μαλλιά.



Ο δήμος Π.Φαλήρου εν μέσω κρίσης έφτιαξε άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο μολυσμένο σημείο, δωρεά της Ακαδημίας Αθηνών λέει αλλά η βάση μόνο πρέπει να στοίχισε αρκετά.

Το άγαλμα





Λευκή άλγη όπως αυτή που έχουν οι βράχοι μόνο σε ενυδρεία έχει εμφανιστεί όπως θα διαπιστώσετε αν ψάξετε στο google.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την ημέρα του Πάσχα 5/5/2013.

------


Εδώ να συγχαρώ για αυτό το άρθρο του και να συμπληρώσω το συνάδελφο +m blanco Με αφορμή ένα σχόλιο που πήρα στο Facebook από συμμαθητή στο Δημοτικό στην Πόλη. Τα ποντίκια. Αρουραίοι κανονικοί κόβουν βόλτες. Για την ακρίβεια έγραψα στ FB:
"Ρε Θεόδωρε, όταν βγαίναμε με συγγενή για βόλτα με τη σκύλα του, αυτή κατέβαινε κάτω στα βράχια κα έψαχνε και γρύλλιζε, και ρωτώ τον συγγενή λέει "ποντίκια". Τον κορόιδεψα στην αρχη αλλά μετά είδα εναν τεραστιο. Αμα ξαναμπω φάληρο η περπατήσω με γυμνα πόδια να μου κοπεί το...Facebook"

Θ: "Τώρα που καλοκαίριασε αν κάτσεις στο παγκάκι το βράδυ εκεί δίπλα στο σκάκι προς τα παρτέρια θα πάθεις την πλάκα σου απο τα ποντίκια που ξεμυτάνε μόλις πέσει το φως, στρατιές ολόκληρες μιλάμε."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου