13 Μαΐ 2013

My Cyber Twin: Ο John Zakos για την Τεχνητή Νοημοσύνη(audio-video)

Ο ομογενής Τζον Ζάκος, είναι πρωτοπόρος στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, εξηγεί σε ηχογραφημένη από την ελληνική υπηρεσία του Αυστραλιανού έγκυρου SBS συνέντευξη του τι είναι τεχνητή νοημοσύνη, μας γνωρίζει την εταιρία του My Cyber Twin και τις χρήσεις των υπηρεσιών Artificial Inteligence(A.I.) που προσφέρει, το όραμα και προβλέψεις του για τον κόσμο που μας περιμένει.

Ακούστε τη συνέντευξη του John zakos στα Ελληνικά:









*Ανάλογα, μπορεί να αργήσει μερικά δευτερόλεπτα να φορτώσει τον player του SBS. Κάντε F5 ή Ctrl-F5(refresh) ή πηγαίνετε στο πρώτο σύνδεσμο που έδωσα.


Ο Γιάννης Ζάκος, έχει έρθει πρόσφατα και στη Θεσσαλονίκη από ότι φαίνεται, και σας έχω την παρουσίαση του στο γνωστό TEDxThessaloniki όπου απαντά στο ερώτημα "Υπάρχει κάποιος τρόπος για να μεταλλάξουμε τον τρόπο που σήμερα επικοινωνούμε-αλληλεπιδρούμε με τον υπολογιστή κάθε είδους, να τον κάνουμε πιο φυσιολογικό, πιο ανθρώπινο"...

Την τεχνολογία του την ονομάζει  virtual person technology, άλλοι θα την έλεγαν chatbots.

Γιατί λοιπόν, ενώ επικοινωνούμε μιλώντας στους τριγύρω μας, να μην επικοινωνήσουμε και με τον υπολογιστή μιλώντας.

Από Τράπεζες(εξυπηρέτηση πελατών) και τη NASA πολλοί ενδιαφέρονται για την τεχνολογία του κυρίου Ζάκος. Αν πάτε στο site τους, θα δείτε ότι οι ιδιώτες για μη εμπορική χρήση, φαίνεται, ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα τσατμποτ. Υπάρχουν και 2 που μιλούν ελληνικά, ο ένας κι Αγγλικά όπως θα δείτε στο βίντεο του TEDxThessaloniki.

Αν το δείτε όμως με υπότιτλους αυτόματα δημιουργημένους με την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής, θα γελάσετε και θα καταλάβετε γιατί στην ηχογραφημένη συνέντευξη λέει "20 χρόνια θέλουμε" για γενικευμένη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στις ζωές μας.

Μιλά στην αρχή στα Ελληνικά, και το γυρίζει, όπως το συνηθίζουν στα Ελληνικά TEDX στα Αγγλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κοντρόλ του βίντεο για να μεταφραστεί αυτόματα η...αυτόματοι υπότιτλοι οπότε θα βγάλει γέλιο, με όλο το σεβασμό στον Δόκτωρ(έτσι κι αλλιώς εδώ στο Youtube είναι Google technology κι όχι Ζάκος tech :).

Λεξικά αν θέλετε εδώ.





The first MyCyberTwin chatbot was built in 1991, when Dr John Zakos, the MyCyberTwin co-founder, was only 14 years old.

Trailer της MyCyberTwin:








Διαβάστε επίσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου