11 Σεπ 2013

Βρηκαν τη πύλη του Άδη και ένα τεράσιο θησαυρό στην αρχαία Ιθώμη

Βρέθηκε ο θολωτός τάφος του θρυλικού Βασιλιά της Αρχαίας Μεσσήνης, Αριστόδημου, που βρισκόταν μέσα στη πύλη του Άδη σύμφωνα με το μύθο, ο οποίος για αιώνες, το ιερό δισκοπότηρο των αναζητητών θησαυρών και των αρχαιολόγων που θέλουν να αποδείξουν πως πολλά από αυτά που θεωρούνται μύθοι είναι πραγματικά.

 Πολλοί πίστευαν από τα παλαιότερα χρόνια, ότι ο τάφος του Αριστόδημου ο οποίος είχε θυσιάσει την κόρη του,σύμφωνα με χρισμό του μαντείου των Δελφών, προκειμένου να απελευθερωθεί η Μεσσηνία από τους Σπαρτιάτες, ότι βρίσκεται κοντά στο χωριό Αριστοδήμειο της Ιθώμης και για το λόγο αυτό έδωσαν στο χωριό αυτό το όνομα του θρυλικού βασιλιά. Δεκάδες κυνηγοί θησαυρών όργωναν εδώ και αιώνες τη περιοχή για να το βρούν.



Αξιοποιώντας την μοντέρνα τεχνολογία GPS και αρχαίες γραφές σύμφωνα με τις οποίες, κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού ΄΄Βαλύρα” ή κατά την σύγχρονη ονομασία “Μαυροζούμενα”, υπάρχει η πύλη του Άδη, εκεί που δηλαδή περνούσαν οι ψυχές των νεκρών για τον άλλο κόσμο.

Καλυμμένη από οργιώδη βλάστηση και μια πέτρινη πλάκα ήταν μια φυσική σπηλιά,διαστάσεων εδάφους 7,63 Χ 8,45 m , η οποία περίτεχνα είχε μετατραπεί σε υπόγειο θολωτό τάφο.

Η επιγραφή “Αριστοδήμω Μεσσηνίων Βασιλεί”, βρίσκεται μπροστά στον ανέγγιχτο τάφο, τριγύρω διάφορα ειδώλια απόατόφιο χρυσάφι, λήκυθοι οι οποίες περιέχουν χρυσαφένια ομοιώματα κλώνων ελιάς, χρυσαφένια κτερίσματα και χρυσοελεφάντινο αγαλματίδιο του Ιθωμάτα Διός.

Μόνο ο χρυσός κοστίζει 1 δις ευρώ όπως υπολογίζουν, μα σαν αρχαία αντικείμενα η αξία τους είναι 100 φορές μεγαλύτερη τουλάχιστον.

  Αμέσως ενημέρωσαν τις αρχές ασφαλείας του νομού,τον καθηγητή αρχαιολογίας κ.Πέτρο Θέμελη που πήγε αμέσως από την Αρχαία Μεσσήνη, τον υπουργό Πολιτισμού και τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να προστατευθεί πάση θυσία ο μεγάλος και ανεκτίμητος αυτός θησαυρός.

 Τώρα ειδικές δυνάμεις του στρατού και τις αστυνομίας φυλάνε επί 24 ώρες το σημείο.

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου