7 Νοε 2013

Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας 10/11/2013

Ο φετινός 31ος Μαραθώνιος της Αθήνας στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη θα διεξαχθεί τη Κυριακή 10/11/2013.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ Παναγόπουλος είπε για τη διοργάνωση "Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, ένας δύσκολος αγώνας δρόμου για λίγους, μια σκληρή διαδρομή 42.195 μέτρων. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι η γέφυρα που ενώνει το θρύλο με την ιστορία και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Αποτελεί μια δεξαμενή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης, τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ."




Ο ΣΕΓΑΣ έχει προσκαλέσει μουσικά σχήματα για τη ψυχαγωγία των θεατών σε 6 σημεία της διαδρομής.

Μια 14χρονη Αμερικανίδα δρομέας η Γουίντερ Βινέτσκι θα γίνει η μικρότερη αθλήτρια που θα τρέξει μαραθώνιο.

Αγωνιστικά ο Κενυάτης Μαρίκο Κιπτσούμπα έχει την καλύτερη επίδοση από τους αθλητές που αγωνίζονται, αν και φαβορί είναι ο 2 φορές νικητής Ρέιμοντ Μπετ που κατέχει το ρεκόρ αγώνων με 2ωρ.11.35.

 Η Μαραθώνια φλόγα


Για έβδομη χρονιά η Μαραθώνια Φλόγα είναι έτοιμη να ανάψει μία ημέρα πριν οι 30.000 και πλέον δρομείς δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Όλα είναι έτοιμα μπροστά από τον Τύμβο του Μαραθώνα, ώστε το μεσημέρι του Σαββάτου, η φλόγα που συμβολίζει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης να μεταφερθεί από τον τόπο ταφής των ηρώων της μάχης που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας έως τον Βωμό που βρίσκεται δίπλα στην αφετηρία.




Σε εκδήλωση που θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου στο Κολέγιο Αθηνών, θα τιμηθεί και η Ίγκριτ Κρίστιανσεν. Η Νορβηγίδα το 1985 τρέχοντας στο Διεθνή Μαραθώνιο του Λονδίνου σημείωσε  παγκόσμιο ρεκόρ με 2 ώρες 23 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα. Έλαβε μέρος σε 25 μαραθώνιους από τους οποίους  κέρδισε τους 15.

Οδηγίες συμμετοχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου