2 Φεβ 2014

Τουρκία: Απαγορεύτηκαν οι πιστωτικές για τρόφιμα, κινητά, καύσιμα με δόσεις

Από την 1η Φεβρουαρίου 2014 απαγορεύτηκε η χρήση πιστωτικών καρτών στην Τουρκία για αγορά με πίστωση  πιστωτική κάρτα με δόσεις των τροφίμων-συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων-. υγρών καυσίμων και...κινητών τηλεφώνων.

Διόρθωση: Άρα, σύμφωνα με τον φίλο Κωνσταντινουπολίτη +Dimostenis Yagcioglu (που προφανώς χρησιμοποιεί/χρησιμοποιούσε πιστωτικές ενώ εγώ δεν είχα τη ευτυχία ποτέ)  ΜΠΟΡΕΙΣ να πληρώσεις το εστιατόριο πχ το φαγητό σου με πιστωτική ή να πάρεις κινητό, όχι όμως σε δόσεις. Άρα σαν cash.

Τέλος οι πιστωτικές για τρόφιμα, καύσιμα σε Τουρκία
vikipedia



Όπως αναφέρει η Avrupagazete, μεταξύ άλλων ρυθμίσεων και ο αριθμός των δόσεων δεν θα μπορεί να ξεπερνά τους 9 μήνες, στα αγαθά που...ακόμα επιτρέπεται η χρήση πιστωτικής κάρτας.

Είναι φανερό από προηγούμενες δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, ότι ο ίδιος δε βλέπει με καλό μάτι τις πιστωτικές κάρτες ούτε φυσικά και το σύστημα του τόκου. Δεν είναι φανερό ωστόσο αν πράγματι αυτό ήταν το κίνητρο του ή κάτι άλλο, αν αναλογιστούμε το timing.

Συγκεκριμένα η φράση που χρησιμοποιεί είναι faiz lobisi, δηλαδή το λόμπυ των τόκων. Έχει προτρέψει "φιλικά", εκεί κατά το Δεκέμβρη, τον κόσμο να μη χρησιμοποιεί "αυτές τις πιστωτικές κάρτες". "Ότι έχετε και δεν έχετε στο σπίτι θα σας το πάρουν τελικά" είχε πει.

Στενάχωρες εποχές για την ελευθερία έκφρασης στο ίντερνετ στη Τουρκία

Μια δυσάρεστη έκπληξη ακόμη περίμενε το γειτονικό λαό. Νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, θα τροποποιησει τον ήδη δεχόμενο επιθέσεις νόμο 5651 για το internet.

Συγκεκριμένα, ο νόμος προβλέπει, μεταξύ άλλων, το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων ακόμη και εντός 4 ωρών χωρίς να απαιτείται απόφαση δικαστηρίου, με απλή εντολή του προέδρου της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών(TIB). 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου