23 Απρ 2014

Αρχείο British Pathe: 6 Ιστορικά Βίντεο που Εκπλήσσουν!

Το πλούσιο αρχείο British Pathé με τα "Επίκαιρα" που παιζόντουσαν παλιά στους κινηματογράφους "εμβόλιμα" και αφορά την περίοδο 1896-1976 είναι πλέον διαθέσιμο γενναιόδωρα σε όλους προς θέαση και κοινοποίηση σε HD ανάλυση στο κανάλι British Pathe στο Youtube. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό πλούτο περίπου 65 χιλιάδων video.


Logo αρχείου British Pathe



Επέλεξα για εσάς 6 πολύ ενδιαφέροντα βίντεο που καλύπτουν πιστεύω και την θεματολογία του blog Είναι Αδύνατον. Μπορείτε να τα δείτε κατευθείαν από το άρθρο αυτό, παρακάτω.

Το αρχείο περιέχει ενότητες με ειδήσεις, σπάνια ρεπορτάζ, "σινεμαγκαζίνα" από πολέμους και επαναστάσεις, μεγάλα ατυχήματα και φυσικές καταστροφές, επισκέψεις και σκηνές από τη ζωή διάσημων ηγετών και βασιλέων, lifestyle, πολιτιστικά, τεχνολογία, αθλητισμό κλπ κλπ.

Ο στόχος, όπως δηλώνεται, του ανεβάσματος και ελεύθερης για μη εμπορική χρήση διάθεσης των ιστορικών βίντεο της British Pathe είναι να κάνει το αρχείο πιο προσιτό στους θεατές σε όλο τον κόσμο.

Το tweet της ανακοίνωσης ανεβάσματος του αρχείου British Pathe στο Youtube




Η εταιρία British Pathé

Η British Pathé είναι μία από τις παλαιότερες εταιρείες media στον κόσμο.

Οι ρίζες τους βρίσκονται στο 1890 Παρίσι, όπου ο ιδρυτής τους, Charles Pathé, πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της κινούμενης εικόνας.

Ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1902.

Η συλλογή περιλαμβάνει περίπου 3.500 ωρών ιστορικά πλάνα από σημαντικά γεγονότα. Περιλαμβάνει εκτενείς αποσπάσματα σε ταινίες τόσο από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

6 πολύ καλά video από το αρχείο British Pathe

With The Russians In Anatolia (1917, οι Ρώσοι στην Ανατολία)






Οι Ρώσοι, και συγκεκριμένα ο Ρώσικος Καυκασικός Στρατός κατέλαβε το 1916 Erzurum, Τραπεζούντα, Bitlis κλπ. Ο τίτλος εδώ δε μας λέει και πολλά, αλλά εφόσον λέει 1917 και έχει θάλασσα, μεταφορά τραυματιών κλπ στο πολεμικό πλοίο που βλέπουμε, υποθέτω είναι η εποχή που αποσύρεται η κομμουνιστική πλέον Ρωσία από τις περιοχές αυτές και διαλύεται ο εν λόγω στρατός.


Istanbul (1967, Κωνσταντινούπολη)




Θαυμάσια 7λεπτη ταινία με εναέριες και επίγειες λήψης της Κωνσταντινούπολης όπως ήταν το 1967. Πριν δηλαδή έχουμε τη σημερινή κατάσταση με τα μεγαλεία "τύπου Dubai", τους ουρανοξύστες της Πόλης κλπ στοιχεία που αλλάζουν τη φυσιογνωμία της. Το φιλμ σαν να μοιάζει να...το επιδοτεί η SABENA.

Patriarch Athenagoras Enthroned As "Head Of Greek Orthodox Church" (1949, Ενθρονισμός Αθηναγόρα)





Ο ίσως πιο γνωστός Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας ενώ ενθρονίζεται.


Hindenburg Disaster Real Footage (1937) [HD]


Ατύχημα Hindenburg







Η τραγική και συνάμα θεαματική καταστροφή του γερμανικού επιβατικού "αερόπλοιου" Hindenburg στη Νέα Υερσέη.


Electronic Brain Aka Smartest Brain Joins The Navy (1954, ENIAC?)





Ηλεκτρονικός υπολογιστής που καταλαμβάνει ολόκληρο δωμάτιο, 1954 στην υπηρεσία του ναυτικού. ENIAC?


King Paul Of Greece Opens Bridge (1947, ο Βασιλιάς Παύλος στα εγκαίνια γέφυρας στον Ισθμό Κορίνθου)


Τα εγκαίνια της γέφυρας, 1947:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου