28 Μαΐ 2014

NASA selfies: Η Γη όπως δεν την ξαναείδατε. Globalselfie!

Τα selfies στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της NASA; Ναι. Η NASA συμμετέχοντας με τον τρόπο της στην "Ημέρα της Γης" φέτος, κάνοντας την ερώτηση "Που βρίσκεσαι τώρα πάνω στη Γη;" προέτρεψε τον πολίτη να ανεβάσει μια selfie φωτογραφία του χρησιμοποιώντας το hashtag #globalselfie. Μετά ένωσε τις ψηφιακές φωτογραφίες, κι όπως θα δείτε έκπληκτοι παρακάτω, σχημάτισε την Υδρόγειο.




Παγκόσμιο Μωσαϊκό selfies της NASA
Μωσαϊκό selfies από NASA




Ενδιαφέρει: Η Πορτάρα Νάξου στη NASA



Η NASA συνηθίζει τέτοια ασυνήθιστα πειράματα που προκαλούν και το ενδιαφέρον των social media και γίνονται η ιστορίες αυτές viral.

Κάθε ψηφιακή φωτογραφία λοιπόν, χρησιμοποιήθηκε από τη NASA ως pixel(px) για να σχηματισει το εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα που είναι η Γη μας ως υδρόγειο σφαίρα.



Το Global Selfie μωσαϊκό αυτό λοιπόν είναι μια εικόνα 3,2 Gigapixel! Αποτελείται από σχεδόν 37000 selfies απο 100 και πλέον χώρες.

Το καλό είναι, όπως θα δείτε, ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας της Gigapan, μπορούμε χωρίς ιδιαίτερο κόπο να δούμε την τεράστια αυτή φωτογραφία, και μάλιστα να ζουμάρουμε όσο θέλουμε μέχρι να δούμε τον κάθε selfie aανθρώπου και να διαβάσουμε-αν κρατάει στα χέρια του/της-το μήνυμα του.




Αν δεν εμφανίζεται το ενσωματωμένο widget(αργεί πολύ) από Gigapan δείτε το εδώ

Η ιδέα βέβαια δεν είναι ακριβώς νέα. Δικοί μας άνθρωποι, Έλληνες, για να προωθήσουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, είχαν μαζέψει με crowdfunding aαρκετά λεφτά σχηματίζοντας την Ακρόπολη και τοποθετώντας τη σε billboard που νοικιάσανε στην Times Square Της Νέας Υόρκης. Τότε είχαν χρησιμοποιηθεί τα "άβαταρ" των δωρητών. Παρόμοια προσπάθεια έγινε και στο Λονδίνο.




Acropolis Times Square billboard synthesis
Η Ακρόπολη ως σύνθεση χιλιάδων φωτογραφιών προφίλ δωρητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου