Ταινία για το Νεκροταφείο Σισλί: "Τότε οι νεκροί πεθαίνουνε, όταν τους λησμονάνε"

Εκδήλωση με παρουσίαση της ταινίας "Τότε οι νεκροί πεθαίνουνε, όταν τους λησμονάνε" με θέμα το κοιμητήριο Σισλί της Κωνσταντινούπολης θα γίνει στις 17 Ιουνίου 2014 στην Αθήνα παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Την εκδήλωση πραγματοποιείται από την Εφοροεπιτροπή της Κοινότητας Σταυροδρομίου υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.Η εκκλησία Μεταμόρφωσης στο Νεκροταφείο Σισλί.
Ναός Μεταμόρφωσης, Νεκροταφείο Σισλί. Κωνσταντινούπολη.

Η εκκλησία της Μεταμόρφωσης, Νεκροταφείο Σισλί. Κωνσταντινούπολη κτίστηκε, κατά την επιγραφή, το 1888 από τους γιους του Schilizzi Stephanovik. Το νεκροταφείο δημιουργήθηκε το 1859.Συντελεστές της ταινίας "Τότε οι νεκροί πεθαίνουνε, όταν τους λησμονάνε"

  • Σκηνοθεσία: Αγγελική Αριστομενοπούλου
  • Μουσική: Μίμης Πλέσσας
  • Παρουσίαση: Σία Κοσιώνη
  • Παραγωγή: White Room
Μιλούν οι: Βλάσης Αγτζίδης-διδάκτωρ Ιστορίας, Δημήτριος Φραγκόπουλος-Αρχων Διδάσκαλος του Γένους, Ελενα Παπαγεωργίου-κάτοικος Κωνσταντινουπόλεως, Νίκος Ηλιάσκος-απόγονος οικογένειας Ηλιάσκου, Ayhan Aktar-καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου BILGI

Ώρα, τοποθεσία εκδήλωσης για το Νεκροταφείο Σισλί

Ημερομηνία/ώρα: Τρίτη 17 Ιουνίου 2014, ώρα 18:00, στο Κολλέγιο Αθηνών στην αίθουσα θεάτρου.

Διεύθυνση: Στέφανου Δέλτα 15, Παλαιό Ψυχικό).


Η αναγγελία της εκδήλωσης στην εφημερίδα Απογευματινή της Πόλης

Το νεκροταφείο Σισλί είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές από βανδάλους στα γεγονότα του 1955, τα Σεπτεμβριανά. Τα τελευταία χρόνια μια ιδιωτική πρωτοβουλία απεκατέστησε εν μέρει τις φθορές στα κυριώτερα γλυπτά και μνημία. Τα μαυσωλεία ονομαστών οικογενειών, "καθιστούν το Κοιμητήριο εφάμιλλο με το Α' Νεκροταφείο Αθηνών".


Σεπτεμβριανά στο νεκροταφείο Σίσλι
Οι φθορές στα μνήματα στα Σεπτεμβριανά στο νεκροταφείο ΣίσλιΔημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κάλαμος: ένα βουνό ξεφυτρώνει μέσα απο το Ιόνιο πέλαγος

Τέλενδος - Άγνωστη Ελλάδα

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος