22 Ιουλ 2014

Άλλο να είσαι σερβιτόρος της Ευρώπης και άλλο να πουλάς την ακρογιαλιά

Και ο γιαλός είναι στραβός και στραβά αρμενίζουμε!

Κάποιοι γκρινιάζουν που με την νέα άνθιση του τουριστικού προϊόντος γινόμαστε οι σερβιτόροι της Ευρώπης, μια φράση που εδώ και δεκαετίες ακούγεται κατά καιρούς από άλλους παραινετικά και από άλλους υποτιμητικά λες και το επάγγελμα αυτό είναι ντροπή. Η ανώτερη κοινωνική τάξη που ανήκει η Ελλάδα στο παγκόσμιο λαϊκό φάσμα δεν επιτρέπει τέτοια μπανάλ επαγγέλματα, εμείς είμαστε οι εφοπλιστές του πλανήτη με το μεγαλύτερο στόλο και τώρα θα σερβίρουμε καφέ?



Το παράξενο είναι πως αυτό ακούγεται από άτομα που ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Αριστερούς, κεντρώους, δεξιούς, ακραίους. Οι οποίοι περιέργος δε θεωρούν καθόλου υποτιμητικό πχ το να είμαστε οι γιδοβοσκοί της Ευρώπης. Τέλος πάντων, άλλο αυτό κι άλλο να πουλήσουμε ή να ξεπουλήσουμε κατά άλλους κάτι που για μένα δεν έχει σημασία, δεν είναι θέμα κόστους αλλά ηθικό και πρακτικό μαζί, τους αιγιαλούς και τις παραλίες μας.

Ποια Ελλάδα θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές? Η χώρα μας είναι κάτι σαν συνώνυμο με τη θάλασσα και αυτό σεν αλλάζει. Θα αναστηθεί ο Ποσειδώνας και θα μας πάρει στο κυνήγι!

Αν γκουγκλάρεις "πώληση αιγιαλού" θα πάθεις σοκ! 290.000 αποτελέσματα για εκατοντάδες  περιπτώσεις που το ΤΑΙΠΕΔ πουλά σε όλη τη χώρα απο την Ιεράπετρα μέχρι τη Καβάλα, τις ωραιότερες παραλίες.

Εν το μεταξύ από τη μια η κυβέρνηση πήρε πίσω το νομοσχέδιο, που είναι μνημονιακή υποχρέωση, για διορθώσεις.  Μόνο που δε σηκώνει διόρθωση, το παράδειγμα της Ισπανίας και η αισθητική και περιβαλλοντική καταστροφή της παραλιακής ζώνης στο μεγαλύτερο τμήμα της Ιβηρικής χερσοννήσου, το αποδεικνύει περίτρανα.


Απο την άλλη η αντιπολίτευση να έχει ξεκινήσει σταυροφορία και ζητά δημοψήφισμα για το ζήτημα και ενώ δείχνει να έχει πάρει στα σοβαρά το θέμα, το ότι κάποιοι μπερδεύουν το θέμα με τη προεδρική εκλογή ή με άλλα θέματα σε κάνουν να αμφιβάλλεις για το αν πράγματι αντιλαμβάνονται όλοι τη σοβαρότητα του.

Οι ενδεχόμενες προσωπικές απόψεις στο άρθρο ανήκουν στον +m blanco αποκλειστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου