Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επίσκεψη του Πάπα στην Κωνσταντινούπολη στις 29/11

O Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη πρός τό Οικουμενικόν Πατριαρχειο καί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Θα αφιχθεί στο Φανάρι με τη συνοδεία του, αυτό το Σάββατο, 29η Νοεμβρίου, καί ώρα 6:15 μ. μ. από την είσόδο των Π{. Πατριαρχείων.

Ο Πάπας με τον Πατριάρχη θα κατευθυνθούν στο Π. Πατριαρχικό ναό, όπου και θά τελεσθεί  Δοξολογία, παρουσία της  ιεραρχίας των δυο πλευρών, Προξενικων αρχων της Κωνσταντινούπολης και άλλων επισήμων.

Μετά τήν τελετή και τις  εκατέρωθεν προσφωνήσεις, θα επακολουθήσουν στην Αίθουσα του Θρόνου ο παρουσίαση των ιεραρχών  εκατέρωθεν, πως επίσης καί των λοιπών μελών της Παπικής Συνοδείας, και οι επίσημες συνομιλίες του Πάπα και του Πατριάρχη Πατριαρχικό Γραφείο.

Η Κωνσταντινούπολη των απροόπτων(ταξίδι 2011, φωτογραφίες)

Στη φάση αυτή δεν θα επιτραπεί είσοδος τού κοινού στον Πατριαρχικό Οίκο.

Η είσοδος στον Π. Πατριαρχικόν Ναόν θά είναι ελευθερη μεχρι της 5:15 μ. μ.

Πηγή: Ανακοίνωση Πατριαρχείου στην εφημερίδα Απογευματινή που κυκλοφορεί σε pdf μορφή ηλεκτρονικά στους συνδρομητές της


-----


Άποψη αυτού το ιστολογίου: Στηρίζουμε τον Οκουμενικό Πατριάρχη κύριο Βαρθολομαίο και στην πορεία του ως Πατριάρχη και τη θέληση του για διάλογο με την Καθολική και άλλες εκκλησίες για τερματιστεί κάποια στιγμή αυτή η παράλογη διαίρεση.

Αποδοκιμάζουμε έντονα, εκ των προτέρων, τους ημι-παράφρονες Ελλαδίτες, που ευτυχώς είναι μια μειοψηφία στη Χώρα, που χωρίς να το καταλαβαίνουν , με τις βρισιές και το μίσος που εκτοξεύουν εναντίον του Πατριάρχη αυτόματα γίνονται σύμμαχοι ξένων εθνικιστικών κύκλων,. Πάντως, δεν αμφιβάλουμε ότι θα προτιμούσαν το Πατριαρχείο σε Ρώσικα χέρια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

Το Αττικό πάρκο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά πάρκα για παιδιά και ενήλικες στην Ευρώπη. Θα το βρείτε στη Θέση Υαλού στα Σπάτα, Λεωφορειακή Γραμμή 319 ( Από το Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας). Χάρτη για το πως θα πάτε οδικώς με αυτοκίνητο δημοσιεύουμε παρακάτω.

Κάποτε στην Αθήνα οι μοναδικοί ζωολογικοί κήποι ήταν ο Εθνικός (Βασιλικός) Κήπος με ελάχιστα είδη και τό άλσος της Ν.Φιλαδέλφειας πού είχε δύο ψωραλέα λιοντάρια, καμήλες, ένα ζευγάρι λύκων και ένα αλεπούδων τα ζώα ήταν σε άθλια κατάσταση γιατί δεν τα φρόντιζε κανείς.


Το Μάιο του 2000 στα Σπάτα άρχισε να λειτουργεί το Αττικό ζωολογικό Πάρκο. Ένας μοντέρνος ζωολογικός κήπος 190 στρεμμάτων που ίδρυσε ο Zαν-Ζάκ Λεσουέρ.


Update 7/2013
Sunset Wednesdays


Μπορείτε να πάτε στις 18.30, όταν πέφτει ο ήλιος, από τις 24/7, καλοκαιρινή προσφορά μειωμένου εισιτηρίου τις Τετάρτες στο Αττικό Πάρκο: 11 ευρώ για όλους! Ξεκινήστε τη βόλτα σας από τους νεοαφιχθέντες και παιχνιδιάρηδες Μυρμηγκοφάγους, θαυμάστε τον Ακίντα -το …

Όταν πάγωσε ο Βόσπορος

Στις 24 Φεβρουαρίου 1954 οι άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησαν με μια έκπληξη. Κοιτάζοντας στο Βόσπορο είδαν ότι ήταν "σκεπασμένο" με κομμάτια πάγου και μίνι παγόβουνα:Μάλιστα, υπήρξαν σημεία(όπως μεταξύ Rumeli Kavagi-Poyrazkoy--ένα από τα πιο στενά σημεία
του Βοσπόρου) όπου άνθρωποι "πέρασαν περπατώντας απέναντι".

Τι είχε συμβεί; Ο Δούναβης μετέφερε μεγάλα κομμάτια πάγου στην Μαύρη Θάλασσα. Μέρος αυτών πέρασε τα στενά του Βοσπόρου. Οι ακτές σε Büyükdere, Çengelköy και Kanlıca γέμισαν πάγο. Αυτή η κατάσταση μέσες άκρες συνεχίστηκε έως το Μάρτιο.

Η θερμοκρασία είχε πέσει στους -6 βαθμούς. Η θαλάσσια συγκοινωνία σταμάτησε. Κι ένα Σοβιετικό πλοίο που βυθίστηκε.

Δε λέω, παλιότερα ήταν πιο δυνατοί οι χειμώνες στην Πόλη. Αλλά το να περάσω περπατώντας το Βόσπορο ξεπερνά κάθε φαντασία...

Ορισμένοι θα έχουν ακούσει από παππούδες γιαγιάδες για τον χειμώνα του 1929 στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα αρχές Μαρτίου πάλι θεάθηκαν κομμάτια πάγου, πάγωσε ο Κεράτιος, και στα…

Το Νιχώρι στο Βόσπορο (Yenikoy), Κωνσταντινούπολη.

Θα ξεκινήσω με το ποίημα του Καβάφη.

 "Το Νιχώρι" - Καβάφης
Ξένε, σαν δης ένα χωριό όπου γελάει η φύσις,
κ’ εις κάθε πλάτανο κοντά που κρύπτεται
 μια κόρη ωραία σαν το τριαντάφυλλο
— εκεί να σταματήσης· έφθασες, ξένε, στο Νιχώρι.

Κι όταν το βράδυ έλθη, αν βγης έξω να περπατήσης και βρης εμπρός σου καρυδιές,
στον δρόμο μη προχώρει του ταξιδιού σου πια.
Aλλού ποιον τόπο θα ζητήσης καλύτερον απ’ το Νιχώρι.

Τέτοια δροσιά δεν έχουνε αλλού στον κόσμο οι βρύσεις,
των λόφων του την αρχοντιά αλλού δεν έχουν όρη·
και με της γης την μυρωδιά μονάχα θα μεθύσης,
ολίγο αν μείνης στο Νιχώρι.

Την πρασινάδα που θα δης εκεί να μην ελπίσης που σ’ άλλο μέρος θα την βρης.
Aπ’ το βουνό θεώρει τους κάμπους κάτω και ειπέ πώς να μην αγαπήσης
αυτό μας το μικρό Νιχώρι.

Πως αγαπώ υπερβολές, ω ξένε, μη νομίσης.
Υπάρχουν τόποι εύφοροι πολλοί και καρποφόροι.
Πλην έχουν κάτι χωριστό, και συ θα ομολογήσης,
καρποί και άνθη στο Νιχώρι.

Εάν στης Κουμαριώτισσας της Παναγίας θελήσ…