Επίσκεψη του Πάπα στην Κωνσταντινούπολη στις 29/11

O Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη πρός τό Οικουμενικόν Πατριαρχειο καί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Θα αφιχθεί στο Φανάρι με τη συνοδεία του, αυτό το Σάββατο, 29η Νοεμβρίου, καί ώρα 6:15 μ. μ. από την είσόδο των Π{. Πατριαρχείων.

Ο Πάπας με τον Πατριάρχη θα κατευθυνθούν στο Π. Πατριαρχικό ναό, όπου και θά τελεσθεί  Δοξολογία, παρουσία της  ιεραρχίας των δυο πλευρών, Προξενικων αρχων της Κωνσταντινούπολης και άλλων επισήμων.

Μετά τήν τελετή και τις  εκατέρωθεν προσφωνήσεις, θα επακολουθήσουν στην Αίθουσα του Θρόνου ο παρουσίαση των ιεραρχών  εκατέρωθεν, πως επίσης καί των λοιπών μελών της Παπικής Συνοδείας, και οι επίσημες συνομιλίες του Πάπα και του Πατριάρχη Πατριαρχικό Γραφείο.

Η Κωνσταντινούπολη των απροόπτων(ταξίδι 2011, φωτογραφίες)

Στη φάση αυτή δεν θα επιτραπεί είσοδος τού κοινού στον Πατριαρχικό Οίκο.

Η είσοδος στον Π. Πατριαρχικόν Ναόν θά είναι ελευθερη μεχρι της 5:15 μ. μ.

Πηγή: Ανακοίνωση Πατριαρχείου στην εφημερίδα Απογευματινή που κυκλοφορεί σε pdf μορφή ηλεκτρονικά στους συνδρομητές της


-----


Άποψη αυτού το ιστολογίου: Στηρίζουμε τον Οκουμενικό Πατριάρχη κύριο Βαρθολομαίο και στην πορεία του ως Πατριάρχη και τη θέληση του για διάλογο με την Καθολική και άλλες εκκλησίες για τερματιστεί κάποια στιγμή αυτή η παράλογη διαίρεση.

Αποδοκιμάζουμε έντονα, εκ των προτέρων, τους ημι-παράφρονες Ελλαδίτες, που ευτυχώς είναι μια μειοψηφία στη Χώρα, που χωρίς να το καταλαβαίνουν , με τις βρισιές και το μίσος που εκτοξεύουν εναντίον του Πατριάρχη αυτόματα γίνονται σύμμαχοι ξένων εθνικιστικών κύκλων,. Πάντως, δεν αμφιβάλουμε ότι θα προτιμούσαν το Πατριαρχείο σε Ρώσικα χέρια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

GMail: Πως στέλνω φωτογραφίες/video με email

Πάργα