20 Νοε 2014

Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μήπως χρειάζεται ευθανασία;

Οι απόψεις που αναλύονται στο άρθρο είναι αποκλειστικά του +m blanco

Ένα έκτρωμα φαίνεται ότι έχει γεννηθεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μητέρα του η ΕΠΟ και πατέρας του μέρος της λίγκας των ποδοσφαιρικών σωματείων.

Τα εγκλήματα αυτού του εκτρώματος πολλά, τρεις εισαγγελικές έρευνες για σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων. Στημένοι αγώνες για το στοίχημα, εκβιασμοί διαιτητών και ποδοσφαιριστών, οπότε συνεχείς καταγγελίες από την UEFA.  Τελευταίο έγκλημα η απόπειρα δολοφονίας του αντιπροέδρου της επιτροπής διαιτησίας (ΚΕΔ) κυρίου Ζωγράφου ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και μέρες στο νοσοκομείο.






Εν το μεταξύ κάθε φορά που ξεκινούσε μια εισαγγελική έρευνα η πολιτεία αμέσως απομάκρυνε τους εισαγγελείς και έβαζε άλλους στη θέση τους.

Όμως τους ανάγκαζε να κρατούν τις δικογραφίες βάζοντας τους ταυτόχρονα καθημερινά δικαστήρια, έτσι καμιά δε τελείωσε και πολλές κατηγορίες παραγράφηκαν. Αυτό είναι που λένε "πολιτική βούληση".

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας, Χιού Ντάλας, (Hugh Dallas)  -διόρισαν Σκωτσέζο στη θέση αυτή μήπως και γίνουν πιο δίκαιοι οι ορισμοί διαιτητών-  θα παραιτηθεί γιατί στην αρχή είπε πως φοβάται για τη ζωή του. Πρώτα όμως στη τελευταία του ομιλία προς τους διαιτητές,  με παράδειγμα το Σπάθα και τους βοηθούς του, είπε πως τα λάθη είναι τόσο κραυγαλέα που αποκλείεται να είναι λάθη. Τελικά παρά το ότι αμείβεται με 150.000 ευρώ το χρόνο για να ορίζει τους διαιτητές, σταμάτησε να το κάνει με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ μέχρι να μάθει καλύτερα τους διαιτητές όπως είπε. Όχι μη τραβάτε τα μαλλιά σας υπάρχουν και χειρότερα.

Εν το μεταξύ η ΕΠΟ διέκοψε τα πρωταθλήματα επ' αόριστον. Η UEFA έστειλε νέα λίστα αγώνων που είναι ύποπτοι για χειραγώγηση. Από την άλλη οι Μαρινάκης - Μελισσανίδης αλληλοκατηγορούνται πως οργάνωσαν την απόπειρα κατά Ζωγράφου και ελέγχουν τη διαιτησία.

Η Super League και η Football League πιέζουν την ομοσπονδία ήδη για επανέναρξη των υποχρεώσεων των ομάδων. Να δούμε τι θα γίνει πόσο χοντρό είναι το πετσί του ποδοσφαίρου;

Huffington Post σε δημοσίευμα της μιλά για το πώς στην Ελλάδα παρά το ότι μετά από παρακολουθήσεις τηλεφώνων ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κύριος Μαρινάκης είναι αναμεμειγμένος σε σκάνδαλο στημένων αγώνων, οι Έλληνες τον εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο Πειραιά με δήμαρχο έναν υπάλληλο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου