Ας γίνει εφαλτήριο για μια πιο αλληλέγγυα Ευρώπη η φονική επίθεση στη Charlie Hebdo

Ο Αντώνης Σαμαρά ήταν παρών, δυστυχώς αντί για τον Αλέξη Τσίπρα πήγε αντιπροσωπεία του σύριζα με επικεφαλής το Μανώλη Γλέζο, ήταν τόσο πολύς ο κόσμος που γέμισε τα 3 χιλιόμετρα που θα βάδιζαν έτσι η διαδήλωση έγινε σταθερή και σιωπηλή, μόνο χειροκροτήματα προς τους ηγέτες του κόσμου ακούγονταν σποραδικά.

Update

11- Ιανουαρίου - 2015 μια ημερομηνία που θα μείνει στη ιστορία. Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια διαδηλωτές, ανάμεσα τους πάνω από 45 ηγέτες κρατών έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα στη τρομοκρατία. Όλοι έβαλαν στην άκρη τις διαφορές τους μπροστά στο κοινό εχθρό, δίπλα δίπλα ο πρόεδρος της Παλαιστηνιακής αρχής Μαχμούτ Αμπάς με το πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέντρο Μποροσένκο.Μια μεγάλη σιωπηλή διαδήλωση θα γίνει τη Κυριακή 11/1 στο Παρίσι.  Η μεγαλύτερη και ίσως η σπουδαιότερη διαδήλωση που έχει γίνει στην Ευρώπη εδώ και έναν αιώνα.Ο Λαός του Παρισιού και όλου του πολιτισμένου κόσμου ελπίζω θέλει να εκφράσει τον αποτροπιασμό του και τη λύπη του για τη φονική επίθεση των φανατικών στο περιοδικό - κόμικ που εξέφραζε την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης, βασικά στοιχεία του πολιτισμού μας, κάτι που δε πρέπει να ξεχνάμε.

Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες αποδέχθηκαν την πρόσκληση του προέδρου Ολάντ και θα παραβρεθούν στη πορεία αυτή. Η Άγγελα Μέρκελ, Ο Ντέιβ Κάμερον, ο Μαριάνο Ραχόι, ο Ματέο Ρέντζι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλτ Τούσκ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ και άλλοι ηγέτες.

Βερσαλίες
Βερσαλλίες


Ο Κάμερον αναφέρει σε tweet "Αποδέχθηκα την πρόταση να συμμετάσχω στην πορεία ενότητας, αυτήν την Κυριακή στο Παρίσι, για να τιμήσουμε τις αξίες που εκπροσωπεί η Charlie Hebdo".

Ας ελπίσουμε πως Σαμαράς και Τσίπρας θα πάνε στο Παρίσι για τη πορεία, είναι μοναδική ευκαιρία να δείξουν πως θέλουν μια ενωμένη και αλληλέγγυη Ευρώπη με την Ελλάδα ισότιμη.

Εν το μεταξύ απαγορεύτηκε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης που θα γινόταν στο Παρίσι. Δε θα φέρουμε την Αραβοισραηλινή διαμάχη στη χώρα μας δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αττικό ζωολογικό πάρκο, χάρτης - πρόσβαση, πληροφορίες και βίντεος

GMail: Πως στέλνω φωτογραφίες/video με email

Πάργα