28 Μαρ 2015

Ομόφωνη δικαίωση της ΑΕΚ για το νέο γήπεδο

Οι φίλοι της ΑΕΚ πλέον μπορούν να κάνουν ελεύθερα όνειρα για το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το συμβούλιο της επικρατείας με ομόφωνη απόφαση απέρριψε τη προσφυγή του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας και κάποιων κατοίκων που υποστήριζαν πως είναι αντισυνταγματική η  απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής για την ανέγερση του γηπέδου.

Είναι μια ηθική δικαίωση για την ομάδα καθώς απορρίπτει το βασικό επιχείρημα όσων διαφωνούσαν, επικαλούμενοι την αντισυνταγματικότητα του ρυθμιστικού σχεδίου που έδινε το δικαίωμα στην ΑΕΚ να χτίσει το γήπεδο όπως το είχε σχεδιάσει αλλά και περί βλάβης του δημοσίου συμφέροντος.

Αγια Σοφιά




Τώρα απομένει να βγει επιτέλους η οικοδομική άδεια και o δρόμος είναι ανοιχτός για να αρχίσουν οι εργασίες.


Το Στάδιο «Αγία Σοφία» το υπό σχεδιασμό νέο γηπέδο της ΑΕΚ  θα κατασκευαστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο ίδιο σημείο όπου βρισκόταν το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ, "Νίκος Γκούμας".   Το γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 32.500 - 34.000 θέσεις, θα πληρεί τις απαιτήσεις για να χαρακτηριστεί ως γήπεδο τεσσάρων αστέρων από την UEFA, θα υπάρχουν 40 σουίτες και πέντε διαφορετικοί τύποι καθισμάτων. Δεν θα έχει καθόλου εμπορικές χρήσεις και θα υπάρχουν περίπου 1.200 θέσεις υπαίθριες θέσεις στάθμευσης και 400-500 υπόγειες.

 Το γήπεδο που θα χει Βυζαντινή αρχιτεκτονική σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα τείχη της Κωνσταντινούπολης και εξωτερικά θα μοιάζει με κάστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου