20 Μαρ 2015

Eκλειψη ηλίου αύριο 20/3/2015, ζωντανή μετάδοση

Μερική έκλειψη ηλίου θα γίνει ορατή αύριο Παρασκευή 20/3/2015.

Η παρατήρηση της Μερικής Έκλειψης Ηλίου θα πραγματοποιηθεί με ειδικό ηλιακό τηλεσκόπιο στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη. Το φαινόμενο θα ξεκινήσει στις 10:39πμ και θα ολοκληρωθεί στις 12:49μμ.





Στο Θησείο

Τρία φορητά τηλεσκόπια θα είναι εγκατεστημένα έξω από τον χώρο του τηλεσκοπίου Δωρίδη, στον λόφο της Πνύκας, για την παρατήρηση της έκλειψης από μαθητές, το ευρύτερο κοινό και εκπροσώπους των ΜΜΕ. Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να παρατηρούν το φαινόμενο με ειδικά γυαλιά που διαθέτουν τα κατάλληλα φίλτρα για ηλιακή παρατήρηση. 


Σενάρια καταστροφής.


Η έκλειψη γίνεται σε συνδυασμό με την Εαρινή Ισημερία και το φαινόμενο Super moon (όταν το φεγγάρι κατά την ελλειπτική του τροχιά πραγματοποιεί την πιο κοντινή προσέγγισή του στη γη) αυτό έδωσε τροφή στους θρησκόληπτους καταστροφολόγους.


Στην αμερικανική ιστοσελίδα WorldNetDaily χριστιανοί πάστορες δηλώνουν ότι η σύμπτωση των τριών ουρανίων φαινομένων σηματοδοτεί έναν κακό οιωνό ή αλλιώς ένα σημάδι που στέλνει ο Θεός στη γη. Κάποιος Bob O’Dell έκανε αναφορά στην προφητεία για το «Ματωμένο Φεγγάρι», (Όταν ο ήλιος θα μετατραπεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα, τότε έρχεται η ημέρα του Κυρίου) για να στηρίξει πιο δυναμικά τις απόψεις του. 

Υπάρχει και video.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου