20 Ιουν 2015

1οι Πανευρωπαϊκοί αγώνες, Μπακού Αζερμπαϊτζάν.

Για πρώτη φορά γίνονται Πανευρωπαϊκοί αγώνες σε όλα τα αθλήματα, κάτι σαν Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα, μέχρι και φλόγα άναψαν.

Μόνο για τη διοργάνωση της Eurovision οι Αζέροι έκαναν τρομερά πράγματα, βίαιες εκτοπίσεις κατοίκων.     Αν σκεφτούμε και το τι γίνεται στο Κατάρ με τους χιλιάδες νεκρούς από εργατικά ατυχήματα, μπορούμε να φανταστούμε πως έγιναν τα δεκάδες υπερσύγχρονα στάδια στο Μπακού.

Σε πολλά ομαδικά αθλήματα και στο στίβο μετέχουν αθλητές κάτω των 21 ετών. Μη ξεχνάμε πως το Ευρωπαϊκό στίβου εθνικών ομάδων (πρωην Μπρουνο Ζαουλι) γίνεται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Κρήτη.

 Με 138 αθλητές και αθλήτριες σε 18 αθλήματα θα λάβει μέρος η Ελλάδα οι αγώνες τελειώνουν στις 28 Ιουνίου.

Η τελετή έναρξης ήταν ομολογουμένως εξαιρετική και είχε την υπογραφή του Έλληνα σκηνοθέτη Δημήτρη Παπαϊωάνου, η εμφάνιση της Lady Gaga εντυπωσίασε.

Ας αναφέρουμε τις Ελληνικές διακρίσεις στους αγώνες:


Ασημένιας απόχρωσης ήταν τελικά το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Ο Μιχαήλ-Γεώργιος Τζάνος ηττήθηκε στον τελικό της κατηγορίας -84κ. του κούμιτε στο καράτε από τον Αζέρο Αϊκχάν Μαμάγιεφ και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, χαρίζοντας στη χώρα μας το παρθενικό της μετάλλιο στη νεοσύστατη διοργάνωση.

Το μετάλλιο του Γιώργου
Τζάνου.


Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού χάρισε ο Λευτέρης Πετρούνιας.  Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής έκανε μεγάλη εμφάνιση στον τελικό των κρίκων κι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με το Χρυσό στο στήθος.





Για δεύτερη φορά σήμερα υψώθηκε η ελληνική σημαία στην ενόργανη γυμναστική των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, με τον Βλάση Μάρα να ανεβαίνει με τη σειρά του στο βάθρο των νικητών.

Σήμερα ήρθε και η  προσθήκη του χάλκινου της Εθνικής Ομάδας υδατοσφαίρισης των νεανίδων που κάρδισε στο μικρό τελικό την Ιταλία, με τις Ιταλίδες να βάζουν τα κλάματα.

Ελπίδες υπάρχουν σε πιγκ πογκ και σκοποβολή για τις επόμενες 1-2 μέρες καθως και άλλη συμμετοχή του Μάρα σε τελικό.

update: 22/6/2015


Και η Εθνική νέων στο Πόλο πήρε το χάλκινο μετάλλιο κερδίζοντας τη Κροατία στο μικρό τελικό με σκορ 11 - 10 .
Άλλο ένα μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα, το έκτο στη σειρά και ίσως το πιο απρόσμενο, ήρθε από τη σκοποβολή.   Η Άννα Κορακάκη και ο Κώστας Μαλγαρινός κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Μικτό ομαδικό του αεροβόλου πιστολιού από 10μ.


Update 23/6/2015


Με μια σπουδαία εμφάνιση στη κολύμβηση στα 400 ελεύθερο, ο Δημήτρης Δημητρίου με 3.52.57 (Πανελλήνιο και ατομικό ρεκόρ) πήρε το αργυρό μετάλλιο. (να μη ξεχνάμε πως και στη κολύμβηση αγωνίζονται νέοι και νεάνιδες.)
update 25/6



Άλλο ένα μετάλλιο στη κολύμβηση, στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ελληνίδα Ηλέκτρα Λεμπλ παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα!


UPDATE 29/6/2013

Σύνολο στα 9 μετάλλια η Εθνική μας ομάδα.

Πίνακας μεταλλίων


1 Χρυσό: Λευτέρης Πετρούνιας (Κρίκους)

4 Αργυρά: Μιχαήλ-Γεώργιος Τζάνος (Καράτε), Βλάσης Μάρας(Μονόζυγο), Δημήτρης Δημητρίου (Κολύμβηση), Άννα Κορακάκη - Κωνσταντίνος Μαλγαρινός (Αεροβόλο πιστόλι)


4 Χάλκινα: Εθνική ομάδα Νεανίδων (Πόλο), Εθνική ομάδα Εφήβων(Πόλο), Ηλίας Ηλιάδης (Τζούντο), Ηλέκτρα Λεμπλ (Κολύμβηση)

Μια φαντασμαγορική τελετή λήξης όπως και η έναρξη, με ολόκληρη την εθνική αποστολή να μετέχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου