13 Ιουλ 2015

Ο Χοακίν "El Chapo" Γκουσμάν, βασιλιάς κοκαϊνης, το έσκασε από τη φυλακή (video)

Ο Χοακίν "Ελ Chapo" Γκουσμάν το έσκασε από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μεξικό μέσω μιας σήραγγας 1,5 χιλιομέτρων, όπως παραδέχθηκε η Μεξικανική κυβέρνηση, στη δεύτερη δραπέτευση από φυλακή υψίστης ασφάλειας σε 14 χρόνια. Το εκπληκτικής κατασκευής τούνελ (σήραγγα) ξεκινούσε κάτω από την περιοχή ντους από το κελί του στη φυλακή Altiplano στο κεντρικό Μεξικό.


Χοακίν Γκούσμαν ή "Shorty Guzmán"
Ο Χοακίν Γκούσμαν ή "Shorty Guzmán"

ΝΕΟ UPDATE: Βίντεο του τούνελ και Video κάμερας εξαφάνισης El Chapo από το κελί



 Ο Joaquín Guzmán Archivaldo Loera είναι αρχηγός της μεξικανικής συμμορίας ναρκωτικών, του Καρτέλ Sinaloa, μίας εγκληματικής οργάνωσης που ονομάστηκε έτσι από την πολιτεία στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό της, όπου και ιδρύθηκε. Γνωστός ως "El Chapo Guzmán" ("Η Shorty Guzmán", δηλαδή ο κοντούλης για το 1,68 m ύψος του) του,  εθεωρείτο ο «ισχυρότερος διακινητής ναρκωτικών στον κόσμο" από το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών. Ο Guzmán είχε συλληφθεί από τις μεξικανικές αρχές στο Μεξικό στις 22 Φεβρουαρίου, 2014.


Οι φρουροί αφού έχασαν την επαφή με τον Guzman οι οποίοι τον παρακολουθούσαν από από τις κάμερες πήγαν στο κελί και βρήκε μια τρύπα 10 μέτρα βάθος, με σκάλα. Από κάτω υπήρχε 1,5 χιλιομέτρων σήραγγα με σύστημα εξαερισμού και φωτισμού.

Ο Guzmán είχε ονομαστεί από το περιοδικό Forbes ως ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο από το 2009 ως τώρα, καταλαμβάνοντας την 41η, 60η και 55ο αντίστοιχα. Ήταν ο 10ος πλουσιότερος άνθρωπος στο Μεξικό (1140α στον κόσμο) το 2011, με μια καθαρή περιουσία $ 1.000 εκατομμυρίων.

Ο Γκουσμάν και το Sinaloa Cartel διακινούσαν  κοκαΐνη από την Κολομβία μέσω του Μεξικού στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής κοκαΐνης στον κόσμο.

Ο Guzmán πρώτο-συνελήφθη το 1993 στη Γουατεμάλα, εκδόθηκε και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια σε φυλάκιση στο Μεξικό για δολοφονία και διακίνηση ναρκωτικών. Αφού όμως δωροδόκησε ένα δεσμοφύλακα, ξέφυγε από την ομοσπονδιακή φυλακή υψίστης ασφαλείας το 2001.

 Ο Joaquín Guzmán Archivaldo Loera γεννήθηκε είτε στις 25 του Δεκέμβρη, 1954 ή στις 4 Απριλίου 1957 στοχείο υπό αμφισβήτηση)και ήταν παιδί μιας φτωχής οικογένειας στην αγροτική κοινότητα της La Tuna, Badiraguato, Sinaloa, Μεξικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου