21 Φεβ 2016

"Ν' αγαπάς όπως δεν μπορούν οι άλλοι": Παρουσίαση βιβλίου στον Ιανό Μυθιστόρημα της Μαριλένας Ραπανάκη.


Το Σάββατο 27 Φλεβάρη του 2016 και ώρα 3 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ Σταδίου 24 Αθήνα τηλ. 2103217917,  θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Μαριλένας Ραπανάκη "Ν'αγαπάς όπως ο άλλοι δε μπορούν".

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι Κώστας Κοντολέων Συγγραφέας, Πέγκυ Τρικαλιώτη η γνωστή ηθοποιός και η Δήμητρα Μπιλάλη δημοσιογράφος.

Μουσική επένδυση Γιάννης Αργυρόπουλος, 

Θα ακούσετε έργα του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι







Μια περίληψη του βιβλίου από τη συγγραφέα.

Άνθρωποι που κυνηγούν την αγάπη και προσπαθούν να την αγγίξουν. Στην πορεία της ζωής καταλαβαίνουν πως πνίγονται μέσα στα κοινωνικά στερεότυπα και στη μοίρα τους, που παλεύουν να τη δαμάσουν. Ήρωες του σήμερα που αντικρίζουν τον θάνατο και ψάχνουν τη λύτρωση στην αγάπη. Η Αγάπη έχει πολλές ιδιότητες, όμως η βασικότερη είναι αυτή της μάνας. Με την οικογένειά της έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις, που τους καλούν να βιώσουν την εύθραυστη, ανθρώπινη υπόστασή τους. Άλλωστε, εκείνη ως ψυχίατρος, γνωρίζει καλά ότι «η τρέλα από τη λογική απέχει μια ανάσα». Σε αυτή την ιστορία, οι άνθρωποι δεν γεννιούνται τέλειοι αλλά ευάλωτοι, με ψυχικές δυνατότητες όμως να αναπτύξουν αγνά, απόλυτα και αψεγάδιαστα συναισθήματα.




Η Μαριλένα Ραπανάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε τοπογραφία και γεωπληροφορική. Έχει εργαστεί ως τοπογράφος αλλά κυρίως ως εκπαιδευτικός ενηλίκων σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης στον τομέα της πληροφορικής.


Από τις λίγες συνεντεύξεις της που διάβασα η κεντρική ιδέα είναι πως είναι όμορφη εμφανισιακά και ψυχικά, αγαπά τους ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά,  είναι ευαίσθητη   της αρέσουν τα λουλούδια και η φύση.και ζει τη ζωή της μέχρι τη τελευταία της σταγόνα. Διαβάστε κάτι από τη δουλειά της με τίτλο "Πότε θα σε δω":


Έλα να σε αγκαλιάσω
τη μορφή σου να χαράξω
να μη μου τη σβήσει πάλι
το θανατερό νερό.
          Οι στιγμές εδώ πονάνε
          οι χαρές είναι λειψές
          την ανάσα σου ζητάνε.
          
          Γλίστρησες μέσα στην άμμο
          κι έγινες αερικό
          πότε θα σε δω ;

Μαριλένα Ραπανάκη

(Στον Ανδρέα Ραπανάκη και σε όλους τους ανθρώπους που έγιναν αερικά)


Από τις εκδόσεις Ιωλκός κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο (νουβέλα) με τίτλο Ελπίδα Χαμογέλα (2012) και από τις εκδόσεις Σμυρνιωτάκης το ανθολόγιο Έλληνες Ποιητές και Ζωγράφοι (2013) στο οποίο συμμετέχει. Το 2013 στο Vakxikon.gr δημοσιεύει το διήγημα "Μονοπάτι με κρίνους"

  • Το 2007 για το ποίημα "Χάρτινο Όνειρο" βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
  • Το 2011 για το ποίημα "Πόλεμος" βραβεύτηκε από το Λογοτεχνικό περιοδικό "Κελαινώ".
  • Το 2012 για το βιβλίο "Ελπίδα Χαμογέλα" βραβεύτηκε από την Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου