27 Ιουν 2016

8 Φυσικές θαλάσσιες πισίνες - σπηλιές στην Ελλάδα

The 8 most beautiful natural pools and caves of greece

Μελισσάνη Κεφαλονιά :


Μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης. Δημιουργήθηκε μετά από τυχαία πτώση της οροφής, ένα μοναδικό αξιοθέατο του νησιού.  Υπάρχει και τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια που επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο. Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε από τον Γιάννη Πετρόχειλο το 1951. Το σπήλαιο έχει βάθος απο 10 ως 40 μέτρα.




Μελισσάνη







Παπαφράγκα Μήλος:


Δίπλα στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φυλακωπής, στη βόρεια πλευρά της Μήλου,  βρίσκονται οι τρεις σπηλιές του Παπάφραγκα. Το σπήλαιο του Παπάφραγκα είναι μια βαθιά θαλάσσια σπηλιά με τυρκουάζ νερά και αρκετά μεγάλο βάθος.

Κάποτε ήταν  ορμητήριο πειρατών, ενώ πήρε το όνομά της από τον τελευταίο Φράγκο Παπά που χρησιμοποιούσε την παραλία για να προφυλάσσει τη βάρκα του.




Παπαφράγκα





14 Ιουν 2016

Το Ζωγραφειώτικο έθιμο της ΜΠΟΜΟΝΤΙΑΔΑΣ

Το καθιερωμένο Ζωγραφειώτικο έθιμο της ΜΠΟΜΟΝΤΙΑΔΑΣ θα πραγματοποιηθεί προς
τιμή των φετινών αποφοίτων του 2016 την Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016, ώρα 20:00 στον Βόσπορο,
στο εστιατόριο του Συνδέσμου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Βοσπόρου BÜMED με άφθονη μπύρα.



Τιμή 90ΛΤ

Το λεωφορείο θα ξεκινήσει: ώρα 18.45 από Κουρτουλούς και ώρα 19.00 από την Όπερα Ταξίμ.
Δηλώσεις συμμετοχής στο Ζωγράφειο εντός εργασίμων ωρών στα τηλ. 0212- 2442789 και 2939666 και στην κα.



Ευρ. Πίγγου 0535 942 0332.

Παρακαλούμε να δηλώσετε οπωσδήποτε συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016.
Διεύθυνση BÜMED: Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar
Derneği, Güney Kampüs Lojman Kapı Yanı Bebek / İSTANBUL

11 Ιουν 2016

Υπαίθρια όργανα γυμναστικής στο πάρκο Φλοίσβος στο Παλαιό Φάληρο

Όπως λέει και το site του πάρκου Φλοίσβος, μια ανάσα από την Aθήνα με το κύμα να "σκάει στα πόδια σας", υπάρχει ένα υπερ-περιποιημένο καταπράσινο πάρκο μεγάλων διαστάσεων. Από άποψη μεγέθους αν και δε βρήκα στοιχεία, υποπτεύομαι ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ευρώπης.







Ο χώρος χαρακτηρίζεται πολυσύνθετος και είναι.Διαθέτει καφετέρια, παιδικές χαρές, θερινό κινηματογράφο και το σπουδαιότερο για μας έχει τοποθετήσει σε μερικά σημεία υπαίθρια όργανα γυμναστικής για δωρεάν χρήση από τους δημότες και επισκέπτες. οι φωτογραφίες είναι από όσα όργανα προλάβαμε να τραβήξουμε προσωπικά.





είναι ευνόητο ότι η χρήση των οργάνων γυμναστικής, ειδικά αυτά που ανεβαίνεις πάνω (σκαρφαλώνεις) κι έχουν πεντάλ δε θα πρέπει να αφήνεται σε ασυνόδευτα παιδιά. ταυτόχρονα κάποιος πρέπει να ξέρει σε τη φυσική κατάσταση βρίσκεται η καρδιά του για να μην έχει απρόοπτα. το ποδήλατο και το όργανο που υποθέτουμε εξυπηρετεί την την ανάπτυξη του ανώτερου μυικού συστήματος μας φάνηκαν ευχάριστα και χρήσιμα.







Το πάρκο βρίσκεται δίπλα στις γραμμές του τραμ κι έχει δικιά του στάση τραμ. ουσιαστικά ένα είδος Central Park για τους δημότες κι επισκέπτες.

8 Ιουν 2016

Στο Κουσάντασι βύθισαν αεροπλάνο για καταδυτικό τουρισμό

Το τύπου Airbus A-300  αγοράστηκε από το Δήμο Αϊδινίου από ιδιωτική εταιρία που απέσυρε το αεροπλάνο. Ο Δήμος Aydın προσέλαβε μια ειδική εταιρεία του μετέφερε το γιγάντιο επιβατικό αεροπλάνο με 7 νταλίκες TIR, και το βύθισαν σε ειδική μεγάλη επιχείρηση, με τελικό σκοπό να αυξηθεί ο καταδυτικός τουρισμός στο Κουσάντασι.

source

1 Ιουν 2016

Η Ηχώ της Πόλης κυκλοφορεί στην Ελλάδα στα περίπτερα

Αν θυμάστε, το 2012 είχα γράψει για το Διαδικτυακό Ραδιόφωνο της Ομογένειας στην Πόλη. Έλεγα λοιπόν στο άρθρο μας ότι επισκεπτόμενοι τη σελίδα http://radio.ihotispolis.com/ μεταφερόμαστε στο  Ηχώ Radyo με τον περιηγητή σας αρχίζει να παίζει αυτόματα.. Eπίσης πηγαίνοντας στο Tunein κατεβάζετε την εφαρμογή Tunein για
  1. android
  2.  iTunes
  3.  windows 
Η διεύθυνση του Ηχώ στο Tunein είναι http://tunein.com/radio/IHO-TIS-POLIS-s16535



Στο Tunein μπορεί ο καθένας να παρακολουθεί όσα ραδιόφωνα θέλει παγκοσμίως, αρκεί να είναι προσβάσιμα. υπάεχει και firefox app tunein.